24sata

THE FRAJLE NAKON EKOTLONA IMALE SMO TU ČAST PISATI I ZA TEREZU

- - Spremamo novi album - Budući da smo diplomiral­e

NIKOLINA ŽIVKOVIĆ

Lisac, Doris Dragović, Massimo Savić, Vlatko Stefanovsk­i. Ima ih mnogo, ali baš smo spremile jedan duet sad za jesen/zimu da nas sve ugrije. U pitanju je Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Napravile smo miks naših ritmova i Španjolske, a kombinacij­a je napravljen­a i u autorstvu jer smo mi radile muziku i tekst, a bend aranžman, tako i u samom stilu i izvođenju. Jedva čekamo da čujete - kažu glazbenice.

A na čemu trenutno rade?

i trenutno smo u studiju. Mnogo je pjesama već izabrano, ali još stvaramo i dolaze nam nove ideje, tako da finalni izbor traje. Pisale smo dosta, stvarale, te pjevački, ali i autorski smo sazrele. Svako vrijeme nosi svoj autorski pečat, a ovo vrijeme ispred nas donosi novu notu, koja odiše slobodom, ženstvenoš­ću, jačinom, hrabrošću, prijateljs­tvom, te se to čuje u novim pjesmama. Pjesma 'Tamburaši' već je proglašena ženskom, boemskom himnom i drago nam je zbog toga. Surađujemo i s drugim autorima, kao i muzičarima i producenti­ma s Balkana, ali i iz cijelog svijeta. Album će se snimati u više svjetskih gradova. Gošća na albumu nam je i poznata violinisti­ca Betnedette Nyári, te granice širimo jer ih muzika ne poznaje - kažu Frajle. Dodaju da sve što rade i pišu, pišu iz duše i sa srcem:

na Prirodno-matematičk­om, Filološkom i Filozofsko­m fakultetu, za muziku smo se školovale naknadno, a to i dalje traje jer znanja nikada dosta. Velike pripreme za turneju iziskuju rad na scenskom nastupu, pokretu, glumi, a, naravno, i na tehnici pjevanja i usavršavan­ju instrumena­ta. Također, radile smo muziku za predstave, seriju, reklame. Intenzivno radimo i za druge izvođače, a posebno bismo izdvojile da smo imale tu čast napisati pjesmu ‘Moj grad' za Terezu Kesoviju.

 ?? ?? Nevena, Nataša i Jelena na Bundeku
Nevena, Nataša i Jelena na Bundeku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia