24sata

HKS KRIŽALJKA ACO ŠEF SAVEZA, GOLEMAC ILI SESAR NOVI IZBORNICI?!

-

DUBRAVKO MILIČIĆ

Najbliži mjestu novog predsjedni­ka saveza je Aco Petrović, koji je spreman upustiti se u plan spašavanja hrvatske košarke. Aco je pun energije i, prema mišljenju ljudi iz hrvatske košarke, idealno rješenje. Upoznat je Aco sa svim problemima, a oduvijek je bio za dovođenje stranca. Za razliku od Dina Rađe, koji je bio veliki protivnik.

- Kad vidimo učinke naturalizi­ranih igrača, činjenica je da instantno podižu nivo momčadi za koju igraju: Brown (Španjolska), Perry (Crna Gora), Dorsey (Grčka), Tobey (Slovenija), Smith (Hrvatska). Znači da smo si mogli olakšati život i prije šest godina te vidjeti koje Svjetsko prvenstvo - smatra Aco.

Da, mogli smo. Nismo. I zato je hrvatska košarka tu gdje jest. U kvalifikac­ijama za kvalifikac­ije, "košarkaško­m podrumu" u kojem bismo, ako se stvarni ne poslože, mogli ostati dugo. Zbog toga je krajnje vrijeme da se stvari poslože i da se počne raditi. Jer kada dotaknete dno, sreća je što možete u samo jednom smjeru, prema gore. Ako bi Aco bio najbolje rješenje za predsjedni­ka saveza, za mjesto izbornika nameću se Josip Sesar, trenutačni trener Cibone, i Jurica Goleman, koji radi sjajan posao s Cedevitom Olimpijom. To su mladi izbornici, također su, kao Aco, puni energije i spremni uhvatiti se u koštac sa silnim problemima. Naravno, uvjet je da novi izbornik dobije ugovor na dulje jer ništa ne ide preko noći.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia