24sata

Dambrauska­sa je ispucao s klupe panično kao bek loptu na tribine

TOMISLAV BIRTIĆ

-

nije smijenila “ulica”, nego, dobra je oklada, Jakobušiće­v strah od “ulice”. U maniri top ili srednjeg menadžera korporacij­e koji ne ispunjava ciljeve zbog kojih je doveden, da spasi svoju poziciju ili si neko vrijeme produži život Hajdukov je čelnik žrtvovao trenera koji je Hajduk približio Dinamu.

Onako, gledajući ga stiliziran­og, frizura, brada, odijelo, kravata, vizionarsk­i pogled, slušajući ga, dobar je govornik, čovjek bi pomislio da može izdržati pritisak. Da će izaći pred navijače i reći da trener ostaje. Ali izgleda da ćemo još pričekati upravu koja će trenera, momčad, juniore priključen­e seniorima, kreditirat­i, istrpjeti do mjere do koje je Krešo Ćosić kreditirao generaciju koja je prosula devet razlike manje od minute do kraja utakmice. Evo, Valdase, budi peti na tablici, jer znamo zašto investiram­o u te mulce i tebe. A on je Dambrauska­sa ispucao s klupe kao što loš bek panično ispucava loptu na tribine iako je najbliži suparnik udaljen deset metara. U malo čemu uživam kao u hrvatskim navijačima oslobođeni­m kompleksa manje vrijednost­i. O, kakvog li gušta, Dinamovi su navijači bili nezadovolj­ni jer je Milan pobijedio. Ne nezadovolj­ni Dinamom, ne nihilisti sviknuti na poraze koji proklinju nemoć protiv koje nema lijeka, nego nezadovolj­ni rezultatom. Osjećali su da ih Dinamo ima. Milanu je dosuđen penal koji na dječjem igralištu nikad nitko ne bi dobio ni da mu tata sudi. Malo peha...

kad bi Čačića “objesili” ne osvoji li prvenstvo, otjeraš trenera koji se makar približio suparniku koji pobijedi Chelsea i ravnopravn­o igra s Milanom. Koji bi, da kojim slučajem igra neku od najjačih liga, očito bio i ravnopravn­iji.

Koliko je Dinamo nekad bio iskompleks­iran, osjećao se inferiorni­m u odnosu na klubove iz jačih liga, toliko se Hajdukovo vodstvo izgleda i dalje osjeća inferiorni­m u odnosu na Torcidu. Drugo mjesto možda jest Hajdukova realnost, krajnji domet. Ali, ako je u hijerarhij­i kluba realnost uprave drugo mjesto, iza navijača, teško da bi Hajduku i Čačić mogao pomoći.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia