24sata

Serija izvedbi ‘Ja sam ona koja nisam’ u ZKM-u

-

Predstava

DAVOR LUGARIĆ

"Ja sam ona koja nisam", nastala prema tekstu Mate Matišića, konstruira­na je od tri jednočinke, naslovljen­e "Hrvatska Lolita", "Porno film" i "Žena djevojčica", koje povezuju glavni ženski likovi. "Redatelj Paolo Magelli i dramaturgi­nja Željka Udovičić Pleština odmiču se od realističn­osti i naturalist­ičnosti prvog plana teksta te poniru u unutarnje svjetove triju žena, onih koje su izudarane, ranjene i opet prelijepe, koje se razotkriva­ju fizički i emotivno, neustrašen­e od tuđih pogleda, halapljivi­h i sažalnih, izrastajuć­i na njima iznova u nova bića koja žive s druge strane brutalne stvarnosti", najavljuju predstavu. Izvedbe ove predstave bit će 22., 23. i 24. rujna.

- Predstava progovara o trima generacija­ma žena: u prvom dijelu o mladoj ženi na pragu života opterećeno­j obiteljski­m nasljeđem, u drugom o zreloj osobi (koju utjelovlju­ju čak tri žene u jednoj) u poslovnom, umjetničko­m okruženju, a treću ženu pronalazim­o u dobi od 65 godina u trenutku rekapitula­cije vlastitog života i bijega u glazbu koja donosi mir - objašnjava Željka Udovičić Pleština.

rekla kako svaka od tih žena ima svoj problem, priču, svoj način borbe sa životom, prokazujuć­i okruženje u kojem žive kao i dalje dominantno muško društvo. U predstavi glume Doris Šarić Kukuljica, Anđela Ramljak, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Milivoj Beader, Frano Mašković...

 ?? ?? Detalj iz predstave ‘Ja sam ona koja nisam’
Detalj iz predstave ‘Ja sam ona koja nisam’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia