24sata

VRATIO SE ‘VINSKI GRAD U RIJECI’

-

Do 25. rujna svi posjetitel­ji manifestac­ije “Vinski grad u Rijeci” moći će birati između 400 različitih vina, a ponudu vina prati i široki izbor street fooda, od prvoklasni­h burgera do tacosa i drugih zalogaja ...

DAVOR LUGARIĆ nije suhoparna, lako je zaključiti po crticama koje nam je Talajić otkrio. Evo nekih: - Šesnaest godina je imala kad je odbrusila profesoric­i: 'Možete vi pričat šta oćete, al' ja ću u Metropolit­an doć!'.

- Recite im da ne dolazi u obzir da nastupam. U to doba godine pravim urmašice! - Ako postoji glazba zbog koje je baš rođena, onda je to Verdijev 'Requiem'. Bila je glas kakav je Verdi mogao samo sanjati. To su samo neke, a Talajić je ispričao koja je anegdota njemu najdraža. Ljiljana Molnar Talajić nastupala je u Italiji, točnije u Cataniji, rodnom gradu Vincenza Bellinija. Na repertoaru je bila "Norma".

koja ju je proslavila. Partnerica joj je bila Fiorenza Cossotto. Moja je mama dobila takav aplauz da je Cossotto ušla u garderobu i rekla joj neka izađe i publici kaže da prestanu. Nakon nje ušli su neki mafijaši i rekli da kaže samo riječ i Fiorenze više neće biti. Nije ništa rekla, nikakvo se zlo nije dogodilo - opisao je Dalibor Talajić.

Bilo je često situacija u kojima je bila vani s društvom, a netko bi želio da zapjeva "Ave Maria".

- To su mogle biti birtije, a i ozbiljni restorani. No ako bi netko u dva ili tri ujutro to tražio, moja bi je majka otpjevala. Od Schubertov­e ‘Ave Marije' napravila je kavansku pjesmu - našalio se Talajić.

- To je, uz Aidu, uloga

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia