24sata

Camilla i Andrew

-

Parker Bowles vjenčali su se u 4. srpnja 1973., a na vjenčanju su bili Charlesova baka i njegova sestra princeza Anne. No, Camillin brak ipak nije bio dovoljan da prestane viđati prijestolo­nasljednik­a. I njezin suprug Andres također je bio nevjeran. Bila je nesretna i zato se vratila Charlesu, govorili su zajednički prijatelji.

U 1970-ima, današnji kralj bio je najpoželjn­iji neženja, ali nije se prestao viđati s Camillom, čak ni kad je ona zatrudnjel­a s Andrewom. Charles je bio kum Camillinom prvom sinu Tomu Parkeru Bowlesu.

Tijekom 1970-ih, Charles i Camilla često su viđani zajedno, a Charles je čak kupio imanje Highgrove u Gloucester­shireu da bi bio bliže njoj. Nastavili su se viđati čak i nakon što je Camilla rodila drugo dijete, jer je već tada počela odustajati od pokušaja da vrati Andrewa u brak. Veza je potrajala do 1978., ali sad je Charles već imao 30 i znao je da će se uskoro morati oženiti. Idealna partija za njega bila je mlada, 19-godišnja Diana Spencer. - Obitelj me gurnula u taj brak, reći će kasnije Charles, a to je i doista bila istina. Nakon samo desetak spojeva, Charles je zaprosio Dianu.

ne štima u toj vezi vidjelo se vrlo brzo. Na objavi zaruka, Charles i Diana stali su pred novinare, a na njihovo pitanje jesu li zaljubljen­i, Diana je bez krzmanja odgovorila 'Naravno', a Charles se nadovezao 'Što god 'zaljubljen­ost' značila'. Diana je ubrzo shvatila da nije voljena. Obratila se čak i njegovoj majci, kraljici Elizabeti II., pitajući što da radi.

- Ne znam što bi trebala učiniti, Charles je beznadan - odgovorila joj je kraljica kratko.

Prema kasnijem Dianinom priznanju, uoči vjenčanja bilo je jasno da njezin budući suprug uopće ne razmišlja o mladoj, nego o svojoj bivšoj.

- Jednog sam dana ušla u njegov ured i vidjela kutijicu s nekim nakitom. Znala sam već što je unutra, pa sam pitala što je to, a on je rekao 'O, ne bi to trebala otvarati'. Unutra je bila zlatna narukvica s ugravirani­m slovima F i G - Fred i Gladys - što su bili Charlesov i Camillin nadimak. Uglavnom, veza Charlesa i Diane nije funkcionir­ala od prvog dana. A nakon što su počeli živjeti odvojeno 1992., Charles je priznao da je s Camillom u vezi. Diana je znala da to traje od 1986. Kad je jednom došla na rođendansk­u proslavu Camilline sestre,

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia