24sata

Kralju Charlesu III.

-

to je bio peti posjet Hrvatskoj, u kojoj je prvi put boravio prije gotovo 50 godina. Kraljici Camilli to je bio prvi posjet Lijepoj Našoj. Tom prilikom družio se i s brojnim poznatim osobama iz Hrvatske, a jedan od njih je glumac Rade Šerbedžija.

- Volio je moje filmove koje sam snimao po Americi i Engleskoj. Pričali smo dosta o tome. Primijetio sam da voli filmove i jako ih puno gleda. Vrlo je učen i zanimljiv čovjek. Konačno je dočekao da bude kralj Engleske, to je, zar ne, dobra stvar. On je razuman čovjek - priča nam Šerbedžija o dojmu koji je kralj ostavio na njega u tom neformalno­m druženju otprije šest godina.

S Camillom se u Zagrebu samo pozdravio jer je razgovor s Charlesom uzeo previše vremena. Preminulu kraljicu Elizabetu II. upoznao je 90-ih godina na prijemu u Engleskoj. Rade je tad sa suprugom Lenkom živio u Velikoj Britaniji, na poziv britanske kolegice i oskarovke Vanesse Redgrave (85).

- Mislim da je ona bila vrlo zanimljiva i dobra kraljica. Smirena i autoritati­vna. Lenka i ja smo je upoznali kod njih. Rukovali smo se i razgovaral­i s pokojnim princom Philipom. Oni su također bili zainteresi­rani za film i za moj rad s Vanessom u Movie Theatreu. Vrlo zanimljivi i dragi ljudi - zaključuje Rade Šerbedžija.

Inače, Charles je kao mladić dobio priliku glumiti u školskoj predstavi "The Last Baron", a on sam dobio je ulogu kralja Richarda III., za koju je u konačnici dobio i velike pohvale. Novi kralj Charles III. i njegova kraljica supruga Camilla posjetili su Zagreb u ožujku 2016. godine te su se dva dana družili s političkim, kulturnim

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia