24sata

Prije svega stotinjak

-

dana Hajduk je s desecima tisuća navijača proslavio osvajanje Kupa, prvog trofeja nakon 2013., uz govore "Bit će toga još...", a euforični predsjedni­k Lukša Jakobušić nakon potpisa petogodišn­jeg ugovora s Livajom najavio je:

- Osvojili smo Kup, iskorak je dvostruka kruna!

I u Europi da nešto osvojimo... Može zvučati suludo, ali ne bih bio zadovoljan samo s naslovom prvaka Hrvatske.

Stotinjak dana kasnije njegovi snovi i planovi urušili su se poput kule od karata. Travnjaci su katastrofa­lni i trebaju hitnu sanaciju jer se igrači na njima ozljeđuju, momčad je i po imenima i po igri lošija nego prošle godine, Hajduk zaostaje 11 bodova.

Glavom je već platio trener Dambrauska­s, a ne zna se je li Mislav Karoglan trajno rješenje. Ni financije nisu bolje na kraju prošle sezone, svako malo neki zaposlenik odlazi iz kluba. Jakobušiće­va vizija Hajduka urušila se poput kule od karata, i to zbog toga što predsjedni­k nije ni gradio stabilan klub na čvrstim temeljima, nego kulu od karata. Na valu euforije i populistič­kih poteza složio je odličnu momčad, koja je napravila očekivani rezultat prošle sezone. Jakobušić je poput mađioničar­a izveo trik, skrenuo je pozornost s bitnoga.

No na početku nove sezone momčad je trebao dograditi, a za to je trebao novac, koji Hajduk nema. Nije ga zaradio transferim­a ni u Europi. Dambrauska­s nije uspio pronaći ni kemiju ni fiziku ekipe i tu je je počeo krah. Za koji ćemo tek vidjeti koliko će potrajati. Sanacija oba terena je počela i trebala bi potrajati najmanje tri tjedna, a Hajduk će se poput beskućnika opet seliti od terena do terena lokalnih niželigaša. Nikola Kalinić zbog ozljede će na pauzu do kraja godine, a čelnici moraju odlučiti što s trenerom i koji su realni ciljevi za ovu sezonu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia