24sata

DALIĆ TRAŽI MJESTO SUSJEDU ORŠIĆU

’Vatreni’ se vraćaju u Maksimir nakon dvije godine, ima još nešto ulaznica

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Ulazimo u posljednji reprezenta­tivni tjedan prije Svjetskog prvenstva u Kataru, Zlatko Dalić u ponedjelja­k će u Zagrebu okupiti "vatrene" uoči završnice Lige nacija. Nikad uspješnije za Hrvatsku. Hrvatska je druga na tablici i ako pobijedi u obje utakmice, Dansku u četvrtak u Zagrebu i Austriju u nedjelju u Beču, plasirat će se na Final Four s ostala tri pobjednika skupina, za što nam mogu biti dovoljna i četiri boda. Ako obje izgubi, može ispasti iz A ranga Lige nacija, u slučaju da Francuska pobijedi i Austriju i Dansku. U suprotnom će mjesec i pol dana uoči SP-a branitelj naslova svjetskog prvaka ispasti u drugi razred europskog nogometa!? Navijačima te utakmice znače da prvi put nakon gotovo pune dvije godine mogu vidjeti "vatrene" u Zagrebu, na oronulom Maksimiru, i da ih ovacijama i podrškom mogu ispratiti u Katar jer do SP-a više neće igrati u Hrvatskoj.

Iako bi se i u Beču lako moglo naći i 20.000 naših navijača. Sektor za hrvatske fanove odavno je rasprodan. Za okršaj s Dancima su, pak, ostale još samo ulaznice za sjever i jug i za 80 kuna mogu se kupiti putem interneta.

Nakon odličnog lipnja, u kojem su "vatreni" osvojili sedam bodova u četiri utakmice i od bojazni za ostanak počeli maštati o odlasku na Final Four, Liga nacija završava dvama okršajima u rujnu. Protiv Danske je to prvi dolazak reprezenta­cije u Maksimir nakon listopada 2020. Tada su naši u istom natjecanju izgubili 2-1 od Francuske.

- Eto, nisam to natjecanje doživljava­o pretjerano važnim, ali sad kad imamo priliku otići na završni turnir i osvojiti trofej, zašto ne rekao je izbornik.

No, sve je to ipak najviše u svrhu uigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru jer za dva mjeseca "vatreni" kreću u obranu srebra. Igrači love posljednja mjesta u zrakoplovu za Dohu, a baš će ove dvije utakmice biti i posljednja prilika da Dalić isproba opcije za SP. Recimo, kamo s Mislavom Oršićem?

Dva ofenzivna igrača koja su trenutačno u najboljoj formi u drugom su planu. Oršić sruši Chelsea, ali u reprezenta­ciji je pričuva, a Antonio Mirko Čolak trpa za Glasgow Rangers u Škotskoj i u Europi, a nije dobio ni poziv. Dakako, Oršićev je najveći problem što je na istoj poziciji nepoderivi Ivan Perišić. A ni jedan od njih dvojice ne djeluje baš dobro na desnoj strani. Dakle, ili će promijenit­i sustav igre i formaciju neposredno uoči SP-a ili će gurnuti svog novog susjeda (kupili su stan u istoj luksuznoj zgradi u Zagrebu) Oršića u špicu ili baciti Perišića na klupu... Ili će Oršić i u Kataru biti džoker kao na Euru 2021.

Posljednja je šansa da se odluči i isproba. 

 ?? ?? Mislav Oršić u životnoj je formi, ali kamo s njim?
Mislav Oršić u životnoj je formi, ali kamo s njim?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia