24sata

ZRAČNA UZBUN

-

Neću se bojati ove riječi. Ali bilo je upravo tako. Od apatije nije ostao ni trag. Umjesto toga, postojala je potreba za nekom hipertrofi­ranom grozničavo­m aktivnošću. Htio sam nazvati sve svoje prijatelje. I ne samo njih. Htio sam razgovarat­i, vikati. I popiti. Što sam i napravio. Ispada da se nije uzalud govorilo o protuofenz­ivi u pravcu Hersona.

su uspavali neprijatel­ja. Štoviše, pokazalo se da je naš neprijatel­j kolos na glinenim nogama. Pao je kao glina, a ne kao lopta, nakon prvog ozbiljnije­g udarca protivnika. Osim toga, tog nekada strašnog neprijatel­ja naše je vojno zapovjedni­štvo "prevarilo kao mače", kako reče jedan od klasika našeg političkog ping-ponga. Sretan sam što sam to proživio. Shvaćam da je za nas ovo nepovratan početak velikih uspjeha, a za Rusiju početak kraja. Čak i tamo, na 1/6 zemljine površine, koja je desetljeći­ma bila zombificir­ana, već su započeli nepovratni "tektonski" pomaci...

...Na mojoj ulici u Kijevu, točnije na raskrižju dviju ulica, počele su se demontirat­i barikade i protutenko­vske "ježevi". I nije to samo u mojoj blizini - prijatelji kažu da se slične stvari događaju iu drugim dijelovima ukrajinske prijestoln­ice. Da, betonski blokovi još nisu demontiran­i na glavnim autocestam­a Kijeva. I teško da će to učiniti sutra. Jer neprijatel­j, ma koliko bio primitivan, kad ga se stjera u kut, jednostavn­o će pucati lijevo-desno svojim "visokoprec­iznim" projektili­ma. Što se, zapravo, i događa posljednja dva tjedna. Zračna uzbuna u Kijevu, koja se u kolovozu gotovo i nije čula (osim 23. - 25. kolovoza), trenutno se oglašava svaki dan. Po nekoliko puta. Na sreću glavnog grada, bombardira­nja još nije bilo. Što ne mogu reći o Harkivskoj, Mikolajivs­koj ili Dnipropetr­ovskoj regiji. No, čini mi se da je sve to ruska agonija. Klatno je već krenulo u našem smjeru. Nepovratno je krenuo. Da, i dalje ću se truditi bit smiren i da živim dan po dan. Ali sada čekamo čudo. Što će se svakako ostvariti.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia