24sata

Državni sprovod

-

kraljice Elizabete II. u Westminste­rskoj opatiji započeo je uz prisustvo ožalošćene kraljevske obitelji, brojnih državnika, političara, monarha te uz 200 ljudi koje je kraljica odlikovala u lipnju ove godine, u prvom redu zdravstven­i djelatnici angažirani u pandemiji COVID-a.

U procesiji iza lijesa bili su novi britanski kralj Charles III. i članovi britanske kraljevske obitelji, među ostalima i djeca princa od Walesa, prince George i princeza Charlotte. Kralj Charles III., njegova sestra Anne (72), brat Edward (58) i sin William, svi odjeveni u svečane vojne odore, salutirali su kad je lijes podignut s lafeta ispred opatije. Andrew i Harry, koji više nisu zaposleni članovi kraljevske obitelji, bili su u svečanim odijelima i nisu salutirali, iako su obojica služili u sukobima u prošlosti - na Falklandsk­om otočju i u Afganistan­u. U opatiji su već bile kraljica supruga Camilla, Williamova supruga Kate i Harryjeva supruga Meghan.

Članove kraljevske obitelji pratio je cijeli svijet te su mnogi primijetil­i kako kralj Charles III. nije mogao suspregnut­i emocije tijekom posljednje­g ispraćaja svoje majke. Mnogi su zaključili i da ga je majčina smrt u potpunosti slomila.

- Tijekom posljednji­h deset dana moja supruga i ja bili smo duboko dirnuti brojnim porukama sućuti i podrške koje smo primili iz ove zemlje i diljem svijeta rekao je kralj neposredno prije posljednje­g ispraćaja majke.

2

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia