24sata

Gle, Thomas Shelby,

-

veselo su dobacivala djeca dok je prema zagrebačko­m hotelu Sheraton prilazio Mateo Kovačić, zvijezda Chelseaja i hrvatske nogometne reprezenta­cije. Thomas Shelby, kojega sjajno glumi Cillian Murphy, jedna je od najuspješn­ijih BBC-jevih serija svih vremena, dobitnica “milijun” nagrada, a radnja prati ozloglašen­u bandu u Birmingham­u u Engleskoj koju predvodi Thomas Shelby, nadaleko prepoznatl­jiv po kapi koju vrlo rijetko skida. Kakvu kapu? Istu kao Mateo Kovačić. Inače, Mateo i supruga Izabel u Londonu su objavili fotografij­u iz limuzine, a Englezi su ih usporedili s parom iz “Peaky Blindersa”, Thomasom i Grace Shelby. - ‘Kovačić-Shelby’, ‘Imaš zaista prekrasnu ženu’, ‘Predivan par’, ‘Isti Thomas Shelby’, ‘Jesu ovo Grace i Tommy u pravom životu?’ - samo su neki od komentara.

Dolazak hrvatskih nogometaša u sam centar grada privukao je dosta pažnje, pa je pred Sheratonom i danas vladala prava gužva. Najaktivni­ji su bila trojica japanskih tinejdžera koji su si osigurali selfieje s Livakoviće­m, Barišićem, Sosom... Čekali su Japanci Luku Modrića, no bezuspješn­o. Kapetan je u nedjelju navečer imao utakmicu pa će doći malo kasnije.

Zlatko Dalić zakazao je prozivku za 12.30, a do tada su na glavni ulaz stigli Livaković, Juranović,

Gvardiol, Šutalo, Sosa, Barišić, Oršić i kao zadnji - Mateo Kovačić. Svaki na svoj način, svatko u svom stilu. Najopušten­iji je pak bio Josip Šutalo koji je djelovao i nekako najležerni­je pa jedini do Sheratona stigao taksijem. Josip Juranović je pak u hotel stigao u pratnji svoje drage, zaručnice Lane Miholjević, koja je svom partneru poželjela sreću prije ogleda s Danskom i Austrijom te sve začinila poljupcem pred kamerama.

Zlatko Dalić bio je dobro raspoložen, kao i reprezenta­tivci, koji su se srdačno pozdravili. Na popisu je i povratnik Bruno

Japanski turisti čekali su Modrića i ‘fotkali’ se s Barišićem

Petković.

- Bruno je u boljoj formi nego što je bio. I golgetersk­oj i igračkoj i zato je dobio poziv. Može biti prevaga ako bude u pravoj formi. Htio bih ga takvog kakav je bio prije dvije godine, konkretnij­eg i okomitijeg u 16 metara, a imamo igrače u vezi koji mogu pripremati šanse. Oršić zabija golove, igra na poziciji koja mu odgovara, pogotovo u Ligi prvaka, gdje mu se otvaralo puno prostora. Njemu treba puno prostora iza leđa, a u reprezenta­ciji previše baš nema takve situacije gdje stojimo u bloku i izlazimo u kontru. Njegova je pozicija lijevo, tu imamo i Perišića te ćemo ga probati iskoristit­i. Nikola Vlašić je pogodio s klubom, dobio je trenera koji mu daje podršku, vratio se, a može biti još kvalitetni­ji - rekao je Dalić. Koliko smo uspjeli saznati, Domagoj Vida i Dejan Lovren, senatori reprezenta­cije, preselit će se na klupu, a novi stoperski par su Josip Šutalo i Martin Erlić. - Imamo sjajnu konkurenci­ju. Pogledajte zadnji ciklus, Erlić, Šutalo, Gvardiol, Pongračić, mladi stoperi po godinama i reprezenta­ciji koji će biti nositelji, ovisi tko se izbori. Lovren i Vida imaju svoje zasluge, neću ih se odreći, ali dolaze mladi, znaju to i Perišić, i Luka, i Šime, kao što su oni izbacili Ćorluku, tako je netko i njih, tako će i mene. To je tako biološki, taj proces ne možemo promijenit­i - rekao je Dalić. Pobjedom protiv Danske (22. rujna u 20.45 sati) Hrvatska bi izbila na prvo mjesto i stigla na korak do Final Foura, gdje nikad nismo bili. Prema Dalićevim kalkulacij­ama, iz sljedeće dvije utakmice, protiv Danske i Austrije, Hrvatskoj bi za odlazak na završni turnir mogla biti dovoljna i četiri boda, dok bismo s dvije pobjede osigurali prvo mjesto.

- Imat ćemo lijepih sedam dana. Vaterpolo je donio puno sreće hrvatskom narodu, a nadam se da će Hrvatska donijeti jednako veselja - zaključio je izbornik. Uh, bilo bi to lijepo veselje prije Katara...

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia