24sata

MARCO PAŠALIĆ Bio sam na baušteli, sad sam ‘vatreni’

-

Marco Pašalić je rođen u Karlsruheu i igra u 3. ligi za drugu momčad Borussije D.

što treba - rekao nam je. Dobro, a je li ga i Njemačka zvala? - Ovaj put ne, ali prije nekoliko godina jest. Ali nije bilo šanse, odmah sam odlučio da ću igrati za Hrvatsku jer srce mi kuca hrvatski. Često za nogometaše kažu da su prošli težak, trnoviti put do uspjeha. Ali jako rijetki su do reprezenta­cije došli preko - bauštele! Doslovno.

- Da, radio sam

ANTE BUŠKULIĆ

kod brata u tvrtki dvije godine jer u školi baš nije išlo. Otišao sam na bauštelu da vidim i drugu stranu i kako je teško zaraditi novac.

Pa što je sve radio?

- Sve što oni nisu htjeli! Nosio beton, smeće, krečio... Jednom je u natjecatel­jskoj utakmici nastupio za prvu momčad

Borussije, ali odmah protiv Bayerna. U Superkupu 17. kolovoza 2021.

- Uh, najljepši osjećaj koji možeš zamisliti, i još sam debitirao tako mlad. Sad mi je cilj vratiti se tamo, u prvu momčad.

Dres s te utakmice čuva ili ga je razmijenio s nekom Bayernovom zvijezdom?

- Čuvam ga.

Je li bila opcija odlaska na posudbu?

- Ne jer devet mjeseci nisam igrao zbog ozljede, a u Dortmundu me vole i čekaju me.

Ali druga momčad igra u trećoj ligi. Koja je to uopće razina nogometa? - Teško, tvrdo, nije lijep nogomet, ulaze u kosti i možeš se ozlijediti. Ali i kroz to moraš proći, odigraj i pokaži se.

Bi li došao u HNL?

- Zašto ne!

A gdje? Za koga se navija u obitelji Pašalić?

- Ha, ha, ni za koga, za Hrvatsku. Koliko je u kontaktu s Bišćanom? - Sad se nisam čuo s njim, nego s tajnikom Tomaškom, ali prošle godine, kad sam došao na okupljanje, sjeo sam i porazgovar­ao s Bišćanom, da se upoznamo. Lani je igrao jako malo. Što se sve dogodilo?

- Pukao mi je ligament

na nozi i šest mjeseci sam pauzirao. I onda u prvoj minuti prve utakmice kad sam se vratio tri puta mi je iskočilo rame! Pa sam i to operirao i još pet mjeseci me nije bilo. Sad sam napokon u redu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia