24sata

Ne ide Talijanima

-

DUBRAVKO MILIČIĆ

s Hrvatima ovog vaterpolsk­og ljeta. Nakon polufinaln­e drame na Europskom prvenstvu u Splitu, i hrvatski juniori osladili su se pobjedom nad prekojadra­nskim susjedima ostvarivši ujedno i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Podgorici do 19 godina. Nakon startnih 20-6 protiv Gruzije, u derbiju skupine nadigrali su talijanske vršnjake s 12-7 i gotovo sigurno potvrdili prvo mjesto, odnosno izravan plasman u četvrtfina­le.

Talijani su dobri znanci našoj vrsti, zajedno su se, štoviše, pripremali za ovaj turnir, ali u odnosu na te pripreme, Talijani

su dobili solidno jako pojačanje, Francesca Condemija, koji je sa seniorima igrao na Europskom prvenstvu u Splitu. Međutim, ne i presudno, Smodlakini su mladići zaustavili i njega (jedan gol), ali i cijeli talijanski kolektiv, koji je u drugom poluvremen­u postigao samo dva gola!

pokazala treća četvrtina (5-1), u kojoj je sjajnu dionicu s tri uzastopna gola odradio jugaš Ivuša Burđelez. Hrvati su se odvojili na 10-6 te do kraja čak i povećali konačnu razliku. Noa Burburan, sin bivšeg vaterpolis­ta i stručnog komentator­a Davida Burburana, zabio je četiri gola, od čega tri iz peterca.

Ključnom se

 ?? ?? U četvrtfina­lu bi Hrvatska mogla na Grčku ili Srbiju
U četvrtfina­lu bi Hrvatska mogla na Grčku ili Srbiju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia