24sata

’RUSI ĆE SE PETLJATI I U IZBORE U BIH’

-

- Ova denacifika­cija

BOGDAN BLOTNEJ

- Rusi su godinama investiral­i po Europi, pa tako i po BiH, i sigurno će iskoristit­i to što su gradili desetljeći­ma. Upetljat će se u izbore kako im bude pasalo. Iako je Republika Srpska entitet, Dodik čita samo ovo Republika što mu daje nekakav status državnosti. On čita Daytonski sporazum kako on želi - kaže Klasan koji povezuje ovu situaciju s drugim državicama koje su nastale uz rusku pomoć - Južnu Osetiju i Abhaziju.

koju Putin spominje se 90-ih zvala ugroženost.

Dakle, model djelovanja je jednak. Zato me ni nije začudila nedavna izjava patrijarha Porfirija koji je rekao da su se kroz povijest mijenjale granice država mjesta obitavanja Srba, ali i da bi se mogle promijenit­i i u budućnosti - kaže Klasan. Za predsjedni­ka Aleksandra Vučića kaže da je ruski čovjek koji nema nekog manevarsko­g prostora, ali i kako bi se nemiri mogli proširiti diljem Europe.

- Kad ljudima zavrnete plin i inflacija raste, narod neće mirno sjediti. Pogledajte primjere iz povijesti gdje su ljudi u vrećama nosili novac kako bi kupili kruh. Desnim opcijama to odgovara. Pogledate samo nedavni prosvjed Čeha. Njih 70.000 bilo je na ulicama Praga i tražili su odmicanje od politike Europske unije - kaže Klasan. Dok neki smatraju da opasnost nije stvarna, Klasan kaže kako u povijesti nismo imali situaciju da jedna nuklearna sila provodi agresiju. Putin je postao nepredvidi­v i nitko ne može reći da blefira, kaže analitičar.

PREDSJEDNI­K VOLODIMIR ZELENSKI

Ne vjerujem da će Putin upotrijebi­ti nuklearno oružje. Mislim da mu svijet neće dopustiti da upotrijebi to oružje jer sutra može tražiti nešto drugo. Ne možemo raditi te kompromise, kaže ukrajinski predsjedni­k Zelenski

 ?? ?? Dodik vidi Putina kao čuvara svog režima
Dodik vidi Putina kao čuvara svog režima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia