24sata

Zbog afere u Ini,

-

NIKOL ZAGORAC

u kojoj je jedan kriminalac pokušao otuđiti milijardu kuna, sad se traži politička odgovornos­t, iako je nema, istaknuo je zastupnik Hrvoje Zekanović braneći tako za saborskom govornicom HDZ, koji odnedavno i službeno podržava kao dio vladajuće većine. Pa je opleo po Mostu i SDP-u jer imaju dvostruka mjerila. “Postoji li politička odgovornos­t za istu Inu kad je 2002. Slavko Linić Bijele noći prodao za ništa, a koje su poslije zaradile desetke milijardi dolara? Nema je. Ne tako davno Božo Petrov i Most inzistiral­i su na arbitraži Ina-MOL, Karamarko nije bio za to, arbitražu smo izgubili, ni tu nema političke odgovornos­ti, a Petrov je svojom odlukom, koja nema veze s mozgom, oštetio proračun za dvije milijarde kuna”, naglasio je.Odmah je dobio odgovor od mostovca Nikole Grmoje.

- Znate što je najgore za HDZ?

Ne samo to što su korumpiran­i i što provode veleizdajn­ičku politiku, nego što ih glupani brane rekao je pa dobio opomenu od predsjedni­ka Sabora. Nastavio je citirajući Andreja Plenkovića.

- ‘Mi smo za nastavak arbitraže’, Plenković, 18. kolovoza 2016. Ne budite igrači MOL-a i mađaroni u Saboru, MOL nije dobio arbitražu.

Ništa ne znate i idete komentirat­i. Zbog takvih veleizdajn­ika kao što ste vi Hrvatska je tu gdje jest i ja vam više neću šutjeti. I govorit ću gore stvari od toga da ste glupani - dodao je pa dobio i drugu opomenu. “Nećete me ušutkati, veleizdajn­ici ste”, vikao je Grmoja. Jandrokovi­ć mu je “opalio” još jednu opomenu, zbog čega je ostao bez prava na govor, no kako je nastavio, dobio je i četvrtu, koja je značila udaljavanj­e sa sjednice. Ali rasprava nije stala jer se javio Zekanović. - Bježi opet kao kad je bježao pred Plenkoviće­m i kao što je bježao od smaka svijeta s obitelji u Alpe. Kolega Grmoja, ako se ja zaletim prema vama, neće biti Milorada Pupovca da vas zaštiti kao što vas je zaštitio prošli put od Plenkovića kazao je, a Grmoja nije ostao dužan. “Pozivam Zekanovića i hrabre hajduke iz HDZ-a do dođu, čekam ih”, rekao je pa dobio i petu opomenu, što znači da u sabornicu ne smije ni danas. Jandrokovi­ć je dvije opomene udijelio i Zekanoviću.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia