24sata

RODITELJI MOGU USVOJITI POKRETE I TEHNIKE MASAŽE

-

koji dolaze češće obično nauče pa svoju dječicu često masiraju doma. Masaža inače traje 15-ak minuta, a ovdje uz demonstrac­iju može potrajati do 25 minuta. Beba može držati koncentrac­iju oko 15 minuta, ako je dulje od toga, počne ih zanimati nešto drugo.

Poanta masaže je povezivanj­e vas i bebe. Od prve je teško zapamtiti sve pokrete i tehnike, ali roditelji koji dolaze češće obično to nauče pa svoju dječicu često masiraju doma. Masaža inače traje 15-ak minuta, a ovdje uz demonstrac­iju može potrajati do 25 minuta, objasnila je Ana.

masaža djece s posebnim potrebama ima mnoge dobrobiti, a ja sam ovlaštena raditi i s njima. Bavim se djecom koja imaju cerebralnu paralizu, Downov sindrom i autizam. Masaža također pomaže mamama koje pate od postporođa­jne depresije. Masaža se izvodi i u inkubatoru kod preuranjen­o rođenih beba, koje uz pomoć masaže ranije izlaze iz inkubatora i prije dobivaju na težini.

Osim masaže koja se izvodi na ravnoj površini, Ana nam je pokazala nekoliko tehnika na pilates lopti, koje se mogu izvesti

s bebama.

- Vrlo mnogo roditelja se vraća, imam neke koji dolaze redovito svaki tjedan na tretmane. Subotom mi dolazi najviše bebica jer je roditeljim­a to idealan termin.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia