24sata

Baš sam dobro raspoložen,

-

napokon sam počeo utakmicu za Salzburg, dobro sam odigrao te odsad sve može biti samo bolje. A sad je fokus na tome da odvedemo Hrvatsku na Euro, kaže nam Roko Šimić (19). U kvalifikac­ijskoj je skupini za Euro U-21 Roko blistao sa sedam golova, no ove sezone ima samo tri nastupa za Salzburg. Gol još čeka, nakon što ih je prošle sezone dao 26.

- U formi sam, igrao sam neke prijateljs­ke utakmice, kup, sad protiv Rapida... A sreća je što imam tatu, koji je sve to prošao i savjetovao me kako da se što bolje osjećam kad ne igram. I što kaže tata Dario?

- Da konstantno dajem maksimum na treninzima, da budem

ANTE BUŠKULIĆ

spreman kao i svi ostali, ne trebam se osjećati loše što ne igram jer i to donosi veliko iskustvo. Naravno da bih volio više igrati, ali dobivam iskustvo i na treninzima u klubu kao što je RB Salzburg. I radim na sebi više nego inače.

Što konkretno?

- Nakon treninga ostanem još ili pucati ili u teretani, na razne načine.

čije ste sve ponude imali?

- U klubu su mi rekli da je bio velik interes za mene, znam za Sturmov. No klub me nije pustio. Tek je počela sezona, ne tresem se niti mi je žao što nisam otišao. Još je 13 utakmica do kraja polusezone i imat ću minutažu. Ja sam razmišljao jedino o opciji posudbe do prosinca jer nakon zime ozbiljno računaju na mene, a ta 2-3 mjeseca svejedno mi je gdje igram. No najveća mi je želja bila ostati u Salzburgu.

A kako su suigrači reagirali na ždrijeb i Dinamovu pobjedu nad Chelseajem?

- Neki su me pitali kakav je Dinamo, znaju da je neugodan i da je izbacio Salzburg u playoffu Lige prvaka (2016., nap. a.).

Smatrate li se favoritom?

- Mi se uvijek smatramo favoritom, i protiv Milana i Chelseaja, ali jako respektira­mo Dinamo, koji je protiv Chelseaja dokazao da ga se ne smije podcijenit­i. Dinamo smatramo jednako ozbiljnom momčadi kao Milan i Chelsea.

A je li počela navala na ulaznice? - Uh, puno me ljudi pita za ulaznice. Svaki igrač ima pravo na 20 karata, a ja sam već podijelio svih 20. Četiri sam dao obitelji, a 16 ljudima koji su mi pomagali u karijeri, nekima iz Lokomotive, nekim prijatelji­ma, osobnim trenerima...

Kako napreduje učenje njemačkog jezika?

- Učim ga,

više ga razumijem, ali još mi je teško govoriti.

 ?? ?? Roko Šimić zabio je u oba susreta Norveškoj. Leže mu Skandinavc­i
Roko Šimić zabio je u oba susreta Norveškoj. Leže mu Skandinavc­i

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia