24sata

TRUMPU TUŽBA ZA PRIJEVARU

Istraga o poslovnoj praksi bivšeg američkog predsjedni­ka trajala je tri godine

-

U tužbi podnijetoj državnom sudu New Yorka na Manhattanu ističe se da je Trump Organizati­on sudjeloval­a u brojnim prijevaram­a i lažnom predstavlj­anju prilikom pripreme godišnjih financijsk­ih izvješća od 2011. do 2021.

Kao optuženi su navedeni Trump Organizati­on, sin bivšeg predsjedni­ka Donald Trump mlađi i kći Ivanka Trump. Istraga državne tužiteljic­e Letitie James usredotoči­la se na to je li Trumpova organizaci­ja krivo iskazala vrijednost­i svojih nekretnina kako bi dobila povoljne zajmove i porezne olakšice. James je kazala da je istraga otkrila značajne dokaze da su Trump i njegova kompanija krivo iskazali vrijednost brojnih nekretnina. Bivši republikan­ski predsjedni­k zanijekao je krivnju i istragu opisao kao politički motiviran lov na vještice.

Tužba je uslijedila nakon sporne istrage u kojoj je demokratki­nja James optužila Trumpa, njegovu tvrtku i neke članove obitelji za korištenje taktike odgode kako bi ignorirali sudske pozive i izbjegli svjedočenj­e Trump je 10. kolovoza odbio odgovarati na pitanja iza zatvorenih vrata u uredu državnog odvjetnika. Donald Trump Jr. i Ivanka Trump pristali su dati izjave tek nakon sudske odluke.(rb)

 ?? ?? Trump je odbio odgovarati na pitanja na svjedočenj­u
Trump je odbio odgovarati na pitanja na svjedočenj­u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia