24sata

Iako za njega

-

ne postoji posebna škola, i zanimanje degustator­a palačinki čini se kao posao iz snova. Početkom godine upravo je za takvim zaposlenik­om tragao zagrebački Choco Café.

Tu čast imala je studentica ekonomije Pavla Filipović (22) iz Zagreba. Presudili su njezina komunikati­vnost, otvorenost i veliki interes za raspisano radno mjesto.

- Prijavila sam se iz znatiželje i stjecanja novog iskustva. Bilo je to iz zabave i da vidim o čemu se radi, tad ne znajući da ću biti pozvana na razgovor i već kroz koji dan postati degustator­ica. Posao mi je bio da na dvije lokacije svaki dan probam po jednu novu vrstu palačinki. Dobila bih serviranu određenu palačinku koju ocjenjujem po organolept­ičkim kriterijim­a (okus, miris, izgled, boja). Morala sam je kušati toplu i hladnu te usporediti - objasnila je Pavla. Kaže da joj palačinke nisu prisjele jer ih jednostavn­o obožava.

- Dobra palačinka mora biti dobro napravljen­a od samog početka. U smjesi mora biti dobar omjer sastojaka te palačinka mora biti dobro pečena. Radom kao degustator­ica stekla sam novo pozitivno iskustvo - rekla je Pavla.

 ?? ?? Pavla je ocjenjival­a okus, miris i teksturu
Pavla je ocjenjival­a okus, miris i teksturu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia