24sata

Top izdanje Hrvatske.

-

Nema puno nedoumica za Katar, ali još je mjesec i pol dana, mogu se neki još nametnuti. Mi analiziram­o svakoga, nitko neće biti zakinut, ne mogu reći da je to to za Katar. Na dečkima je sve.

Rekao je to Zlatko Dalić nakon što je Hrvatska pobjedom 2-1 nad Danskom stigla na korak do završnice Lige nacija. I sada za plasman na Final Four treba samo slaviti u Beču ili računati da Francuzi neće izgubiti od Danske. A Austrijanc­i su i jedini dužnici “vatrenih” u ovom natjecanju, Francuzi i Danci su “dobili porcije”, red je da se nogometaši Zlatka Dalića osvete i Austriji za poraz u Osijeku. Kvaliteta je, jasno, na našoj strani.

- Sjajna utakmica, pogotovo drugo poluvrijem­e. Dobili smo jako dobrog suparnika. Malo smo se presložili u drugom poluvremen­u i to je bilo bolje. Malo smo se pogubili u zadnjih 15-ak minuta prvog dijela, brzo su okretali

strane i nismo se uspjeli othrvati. U poluvremen­u sam Perišića poslao visoko na stopera, a Kovačić je ostao pa su Perija i Paša puno bolje obrambeno odigrali, dobili smo dubinu s Perišićem i to je bilo bolje. Lijepa utakmica za gledatelje i zaslužena pobjeda, a imamo 5-6 sjajnih stopera, dolaze novi, više nije bitno mlađi ili stariji, imamo širok kadar i za budućnost - nastavio je izbornik.

zabio je za 1-0, Eriksen izjednačio sjajnim udarcem, ali Lovro Majer samo dvije minute kasnije, s maskom poput Zorroa, jednako je lijepo pogodio za pobjedu. Sva su tri gola bila udarci iz daljine.

- Oba su naša gola bila lijepa, prvi nakon kornera, što smo vježbali, a Lovre je zabio čim je ušao. Imamo širok kadar igrača koji mogu utakmicu barem sačuvati u istom ritmu. U Beču nas čeka puno naših navijača, a sigurno smo drugi, što je dobro za ždrijeb za kvalifikac­ije za Euro u listopadu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia