24sata

➤TAKO SU POGAĐALI KROOS I KLINSMANN, PO

- Dosad smo se - Jako intenzivna

borili da ostanemo u elitnoj skupini Lige nacija, sad smo u sjajnoj situaciji i bilo bi super otići na final four. Dečki u to vjeruju i danas je bila trka i borba do zadnje sekunde, što je velika stvar - rekao je Dalić pa se opet osvrnuo na Maksimir: - Gdje god igramo u Hrvatskoj, prelijepo je, ali šteta da nemamo uvjete. Pa ni jedna se utakmica danas nije igrala na stadionu kojem je jedna tribina neupotrebl­jiva. A da svjetski doprvak nema svoj stadion... potrošio sam se već govoreći i nitko ne reagira, zaista mi je žao. Vaterpolis­ti su nedavno učinili Hrvate ponosnima i sretnima, hrvatski nogomet uveseljava, a da nitko ne reagira i ne čini ništa, ne mogu shvatiti. Ma, već sam sebi sam već smiješan. uspio riješiti sva obrambena pitanja. I kako tu ne treba ništa više "kemijati". "Vatreni" puno više prostora za napredak imaju u napadačkom dijelu igre, gdje ni Pašalić ni Kramarić nisu odigrali za pamćenje. OK, nisu ni podbacili, ali njihov ofenzivni učinak nije bio dovoljno konkretan. Kao, primjerice, učinak Lovre Majera, koji je samo nastavio sjajnu formu iz francuske lige. Hrvatska izgleda stabilno, bez obzira na smjenu generacije i puno mladih snaga u početnoj postavi, Dalić samo dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva može biti zadovoljan. Jako zadovoljan. Izbornik svakim danom ima sve više pravih kandidata za SP, a u igri "vatrenih" uz nevjerojat­nog Luku Modrića, koji je dobio ovacije, dominiraju oni najmlađi: Gvardiol, Sosa, Majer, a bez obzira na jednu pogrešku, pravi je bio i Šutalo. Hrvatska sada nastavlja pohod na završnicu Lige nacija, još samo treba u Beču 'skinuti' Austriju. A i svaka utakmica jača optimizam uoči SP-a. Da, to već sada stvarno izgleda sasvim pristojno. I više od toga...

utakmica, ali ipak smo pokazali da je nama mjesto na čelu skupine. Meni je zbog gola još više drago. Prvo mi došao na pamet Kroos jer je takve golove zabijao, a onda su mi rekli da je i Klinsmann tako pogađao, baš mi se sviđa gol. Za mene nije mogao biti bolji stadion i trenutak da zabijem jer tu sam odrastao, odigrao prvu seniorsku utakmicu, pred obitelji i prijatelji­ma, najdraži gol. Final four bi nam bio vjetar u leđa za SP. A motiv više je poraz u Osijeku, ono je bio naš loš dan, koji se svakome može dogoditi - rekao je Sosa, a Majer je zaključio:

- Lijepo je pogodio Erkisen, a ja sam se baš dobro osjećao, ušao sam i vratio istom mjerom. Svakako mi je jedan od dražih golova. Imamo sve u svojim rukama. Uvijek je lijepo vratiti se u svoj grad i na stadion na kojem sam proveo najljepši period života, nije moglo bolje. Našao se idealan spoj iskusnih i nas mladih, koji smo jako motivirani i možemo učiti od njih i uživamo.

 ?? ?? Modrić je opet odigrao profesorsk­i
Modrić je opet odigrao profesorsk­i
 ?? ?? Na tribinama je bilo 22.715 gledatelja
Na tribinama je bilo 22.715 gledatelja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia