24sata

VEĆ JE KUPIO BAGER ŠKORO ŠTEDI I IDE ZA BAGERISTA

-

ANAMARIJA BURAZER

bagera, no nisam samo radio s njima, ja sam ih i popravljao. Bageristim­a treba rutina, a ja sam imao takav osjećaj da sam ga, što se kaže, ‘u bobu’ metnuo. Čudi me što Škoro polaže za to jer ipak je bolje platiti profesiona­lca nego bez iskustva sjedati i raditi s takvim strojem. Možete napraviti više štete nego koristi. Zna Rojs o čemu govori. Prisjetio se jedne svoje anegdote.

- Bila je 1979. kad sam u Posušju radio nešto za našu crkvu u kojoj je župnik tad bio Jozo Zovko. Presjekao sam bagerom cijev za vodu, no ja sam skakao po kabini misleći da sam otkrio vrelo - nasmijano kaže Rojs.

Dodaje kako današnji bageri imaju senzore koji detektiraj­u cijevi pod zemljom na vrijeme. Rojs je prije 18 godina sam srušio kuću u Markuševcu koju je bio podignuo bez dozvola.

- Vidite, poslije su bez problema legalizira­li 300.000 bespravno podignutih objekata, no moj je slučaj bio političke naravi. Nema veze, kuću sam poslije opet sam podignuo. Što se Škore tiče, volio bih da me pozove kad krene raditi bagerom pa da mu dam pokoji savjet, a možda i koji dodatni sat da ne prekine koju cijev, kao ja - rekao je.

bi li se usudio pred Škoru stati da mu bagerom skine jabuku s glave, kao on svojedobno Nevenu Ciganoviću, kaže nasmijano: “Ma kakvi?! Što vam je?”.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia