24sata

Diplomiran­i ekonomist

-

i inženjer građevinar­stva koji je cipelama šmirglao estradne, a onda i političke pozornice, svoj osebujan životopis upotpunit će završenim tečajem za bagerista. Miroslav Škoro za Telegram je potvrdio da je već odslušao teorijsku nastavu na Zavodu za istraživan­je i razvoj sigurnosti (ZIRS) u Zagrebu te da već imao 70-ak sati praktičnog rada na bageru u rukama. Mora ih odraditi još 20-ak da bi mogao izaći na ispit. Na ovaj korak odlučio se jer uređuje veliko imanje u Donjoj Drenovi kraj Svetog Ivana Zeline, a već je kupio rabljeni bager JCB X3, pa sam želi raditi na stroju.

- Uređujem prilično veliko imanje, na kojem će itekako biti posla za bagerista. Trebat će iskopati i prebaciti nekoliko tisuća kubika zemlje, ogroman je to posao, a radni sat bagerista plaća se od 300 do 400 kuna - kaže Škoro i dodaje kako će, kad položi ispit za rukovanje bagerom, vlastitim radom uštedjeti prilično mnogo novca.

Cijene rabljenih bagera JCB X3 na oglasnicim­a se kreću između 20.000 i 75.000 eura, ovisno o opremi i godini proizvodnj­e. A ako netko od političara ima iskustva u radu na bagerima, to je svakako umirovljen­i general Ljubo Ćesić Rojs.

- bio kad sam ja vozio bagere - našalio se Rojs pa dodao:

- Vozio sam i radio s njima od 1976. i bio sam vrlo spretan sa svim vrstama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia