24sata

SPORT JE DOMA GLAVNA TEMA, GOVORIMO O NJEMU ČAK I UZ RUČAK

-

nisam završila. Tad sam shvatila koliko je maraton surov. Imali smo šest mjeseci jakih priprema i, eto, zbog takve jedne nezgode propadne sve što ste gradili. I onda morate oporaviti se, cijeli ciklus priprema ponoviti i čekati priliku na sljedećoj utrci za šest mjeseci. Tad mi je bilo baš teško, ali vratila sam se. Prvo rekordom na deset kilometara dva tjedna prije Europskog, a onda tim srebrom.

Izjavila si negdje da trčiš oko 170 km tjedno. Vjerojatno su vikendom treninzi dužine, ali, recimo da je to prosjek oko 24 kilometra na dan. Svaki dan. Nekome je to muka autom prijeći do posla. Kako se motivirati baš svaki put?

Motiviram se tim postavljen­im ciljevima i onda se fokusiram na njih. Do sada je bio taj nastup na Europskom prvenstvu, sad ispred sebe imam pripreme za normu za Olimpijske igre. I naravno da je onda lakše savladavat­i sve te male prepreke na putu kad je takav neki veliki cilj ispred.

Od tvojeg rođaka Mate Parlova, preko tvojih roditelja, do tvog muža trenera - i uža i šira obitelj živi za sport. Je li bilo šanse da Matea bude bilo što drugo osim sportašica?

Nije. Bila sam živahno dijete, bilo me je svagdje po igralištu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia