24sata

Koncertni album

-

TATJANA PACEK

i DVD koncerta u Areni nagrađeni su Porinima. Te 2012. napravili smo projekt koji je zadivio svijet, koji ga je i obišao s albumom i DVD-om. Popunjenos­t Arene bila je iznad svih očekivanja, rekao nam je Karlo Matić.

U timu koji je osmislio i realizirao prvi spektakl 2Cellosa, Karlo je bio zadužen za medije. Osnovao je i poseban tim koji je u zemljama u okruženju bio zadužen za promociju zagrebačko­g koncerta. Karlo je koordinira­o svima njima. Godinama nakon koncerta razgovarao je s Mirom Vidovićem, njihovim menadžerom.

Primijetio je da je Vidović počeo koristiti riječ projekt. 2Cellos je, shvatio je, zagrebački­m koncertom prerastao u ozbiljan projekt svjetskih razmjera.

- Bilo je sjajno, koliko za njih, toliko i za publiku. Napravili su jedan od najvećih uspjeha klasičarsk­og sastava, ne samo kod nas, nego i u svijetu. Koncert je imao veliki emotivni naboj. U trenutku kad smo shvatili da će nastup biti veleban, da su mediji i javnost odlično prihvatili ideju, da se ulaznice prodaju iznad očekivanja..., pao nam je kamen sa srca - govori Matić.

Dok su pripremali svaki detalj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia