24sata

Aleksandra Petrovića (63)

-

DAVOR KOVAČEVIĆ imenovali su sportskim direktorom Hrvatskoga košarkaško­g saveza. Nakon što je upravni odbor HKS-a na 34. sjednici donio odluku o raspuštanj­u Stručnog savjeta za mušku košarku, koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodav­no tijelo upravnog odbora, a čime je došlo i do promjena u strukturi HKS-a, javila se potreba za definiranj­em upravljanj­a stručnim radom na razini HKS-a.

Zbog potrebe brzog djelovanja i općenito, a napose u nadolazeće­m razdoblju pretkvalif­ikacija za Europsko prvenstvo 2025., o čemu se raspravlja­lo i na posljednjo­j, 37. sjednici upravnog odbora, odlučili su otvoriti mjesto sportskog direktora HKS-a, koje su ponudili Petroviću, a on je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu. Petrovića su za izbornika seniorske reprezenta­cije Hrvatske bili odabrali tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijski­m igrama

u Barceloni, Ulogu izbornika obavljao je i u reprezenta­cijama

Bosne i Hercegovin­e te Brazila. Aco, koji je s klupe hrvatske reprezenta­cije posljednji put otišao nakon poraza od

Rusije u osmini finala Eurobasket­a 2017. godine, bio je oponent Stručnog savjeta i jedan od onih koji su zagovarali stranca u reprezenta­ciji.

- Dovesti po hitnoj proceduri stranca na poziciji playa, ukinuti Stručni savjet te sve ovlasti prebaciti na UO i predsjedni­ka saveza i reorganizi­rati PH na adekvatan način. Ovako dalje ne ide - nedavno je pisao.

Sad je dobio priliku i realizirat­i sve što je zamislio... Za spas hrvatske košarke.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia