24sata

Ne stišava se euforija

-

koja je zahvatila Poljsku nakon sjajnog uspjeha njihove košarkaške reprezenta­cije i plasmana u polufinale Eurobasket­a. Izbornik Igor Miličić (46) ipak je pronašao slobodno vrijeme između brojnih obaveza.

- Euforija se ne stišava, ni u najluđim snovima nismo ovo očekivali. Osim tog poraza od Nijemaca u utakmici za 3. mjesto, a imali smo šansi i u toj utakmici, napravili smo nevjerojat­an uspjeh. Ne govorimo samo gledajući na napredak igračkog kadra i iskustva, nego i kroz populariza­ciju sporta zbog našeg uspjeha - kaže Igor Miličić pa dodaje:

- Možda je bilo malo žala nakon Njemačke, ponijela nas je pobjeda nad Slovencima i povjeroval­i smo da možemo još korak dalje. Mi smo završili turnir ispred reprezenta­cija s kojima se prije turnira nismo mogli ni sanjati nositi, a kamoli ih pobjeđivat­i.

TOMISLAV GABELIĆ

Bolji ste i od tri reprezenta­cije iz ex-Jugoslavij­e?

- Ne samo od Hrvatske, Slovenije i Srbije, nego i od BiH i Crne Gore, ha, ha... Svaka od tih reprezenta­cija ima barem jednog igrača koji je cjenjeniji na košarkaško­m tržištu od naše kompletne reprezenta­cije.

Jeste li ikad imali ponudu nekog hrvatskog kluba ili HKS-a da preuzmete neku od nacionalni­h selekcija?

Mršić ponudio da mu budem asistent, ali to nisam mogao prihvatiti iz obiteljski­h razloga. Osim tad, nisam imao nijednu ponudu iz Hrvatske.

S obzirom na to da vaša tri sina igraju košarku, i to po mnogim stručnjaci­ma jako dobro, jesu li oni dobivali pozive za mlađe selekcije Hrvatske? - Ne, ni njih nitko nikad nije zvao... Je li vam žao radi toga?

- Je, naravno. Klinci na zidu imaju dresove Simona, Šarića, Kukoča i Josipa Sobina. Žive košarku. Život piše različite priče, svaki od njih ima svoj put, ide im dobro, tako da nemaju za

- Jednom mi je Veljko

čime plakati... Igor jr. je već debitirao za seniorsku reprezenta­ciju Poljske. Kako komentirat­e igre i rano ispadanje Hrvatske na Euru?

- Zbog obaveza na Eurobasket­u nisam previše gledao Hrvatsku. No radi se o talentiran­oj momčadi s velikim mogućnosti­ma. Hrvatska ima talentiran­e igrače i velike mogućnosti, a zašto ne izlazimo rezultatom na viši nivo, to nije pitanje za mene.

A u budućnosti? Navodno ste vi i Dario Giergia velika želja nekih ljudi koji bi mogli biti utjecajni u Savezu? - Dario je vrhunski stručnjak i zaslužuje veću pažnju u Hrvatskoj. Sve je otvoreno, trenutačno sam bez kluba, za Poljsku sam vezan još godinu dana.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia