24sata

UZELI NOVAC, MOBITEL, DOKUMENTE... Uigrana banda me je orobila u Rimu

-

HELENA TKALČEVIĆ

kratko su stali u Murteru kako bi Goran riješio neke poslovne obveze koje je tamo imao.

- Kći je kasnila na školsko putovanje po Italiji i planirali smo je ostaviti u Rimu pa se preko Toskane vratiti kući, tamo se zabaviti jer sam 14. rujna slavio 50. rođendan. Ostavili smo je u hotelu u Rimu, malo razgledali grad, i ta prva noć je prošla super. Sutradan, prije odlaska u Toskanu, htio sam samo nakratko stati do fan shopa Rome jer pratim nogomet i volim taj klub - kaže Goran. Auto je parkirao na jednom stajalištu odmah nasuprot dućana, u kojemu je kupio jednu majicu, a po izlasku torbicu je stavio na stražnje sjedalo te je prekrio vrećicom i košuljama kako ne bi bila vidljiva, dok je mobitel odložio na prednju konzolu.

- Nije me bilo možda deset minuta, a čim sam se vratio, žena je rekla da je bilo nekakvo komešanje i naguravanj­e. Kasnije smo shvatili da su nam nožem razrezali gumu. Čim sam krenuo, senzor je signalizir­ao da je pao tlak u gumama i osjetio sam da guma klepeće - nastavlja Goran. Našao se u problemu jer nije mogao voziti, a nije imao gdje stati. Nakon nekih kilometar i pol staje na jedan parking, gdje mu prilazi tip na motociklu s kacigom, maskom preko usta i nosa i naočalama te mu govori da zna gdje može promijenit­i gumu. Goran i njegova supruga za to su vrijeme bili oko metar od auta, no okrenuti mu leđima.

dok su razgovaral­i drugi lopov je iz vozila uspio ukrasti torbicu i mobitel. Nakon što je sve prijavio osobno u policijsko­j postaji, krađu je prijavio i u veleposlan­stvu RH. Oni su mu izdali putni list bez kojega se ne bi mogao vratiti kući.

 ?? ?? Goran Joo sve je prijavio talijansko­j policiji
Goran Joo sve je prijavio talijansko­j policiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia