24sata

SAMO 100 METARA DALJE JE DJEČJI VRTIĆ

-

Prema Vanjskom planu zaštite i spašavanja u slučaju nesreća, koji je objavio Grad Zagreb, u slučaju nesreće na UNP-u potrebno je evakuirati sve u krugu od dva kilometra od postrojenj­a. U tom krugu je i dječji dom Caritasa, a tek stotinjak metara dalje je zgrada A1 telekoma s 800 zaposlenih i vrtićem. Ni oni ne znaju za promjenu razine sigurnosti iako su do sada imali jako dobre odnose s Ininim vatrogasci­ma. Vjeruju da Ina poštuje propise te se nadaju da imaju sve dozvole kako nitko od njih ne bi bio ugrožen.

Već imaju više od 3500 intervenci­ja u 2022. te nemaju posebnu opremu i vozila velikog kapaciteta koja su do sada čuvala UNP. Zagrebačke vlasti ne znaju za gašenje postrojbe i kažu da je Ina dužna osigurati svoje postrojenj­e.

- JVP Grada Zagreba se ne može obvezati na preuzimanj­e odgovornos­ti i obveza koje su na pravnim osobama i čiju provedbu nadzire MUP - napisali su iz Grada Zagreba.

gora, Ina im je tijekom pandemije COVID-a "uvalila" problem svog drugog pogona - Ina maziva. I ona se nalaze na Radničkoj cesti. Kad su ondje ukinuli postrojbu, iz Ine su nas uvjeravali da ondje imaju instaliran sustav gašenja. U ispomoći im je vatrogasni kamion. No ondje imaju i veliko skladište ulja bez ikakve zaštite pa kamion lijepo izgleda samo na papiru. U susjedstvu im se nalazi i pogon za obradu starog papira, a alarmantno je što su vatrogasci iz Ina maziva trebali ići u ispomoć kolegama iz UNP-a kod problema. Ina se pravda da zbog njihovih poteza to više ne moraju. Zapravo, tih ljudi nema već godinu dana. Hrvatska vatrogasna zajednica također ne zna za gašenje postrojbe. Potvrdili su kako im Ina nije poslala Plan zaštite od požara, no kako će ga pregledati vatrogasni inspektor. - Inspekcija vatrogastv­a unutar HVZ-a djeluje od 2020. te, jer za područje Zagreba i Zagrebačke županije do svibnja 2022. nije imala uposlenog inspektora, u navedenom periodu nije obavila nadzor nad postrojbom. On je planiran i bit će obavljen - kažu u HVZ-u.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia