24sata

AKO OVAKO NASTAVIMO, BIT ĆEMO OPASNI U KAT

- - Sjajan rezultat u

tako trebamo igrati i ponašati se, na takav način i odnositi prema dresu. Ako ovako nastavimo bit ćemo opasni za sve na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je s pravom optimistič­na prije Katara...

- Ne trebamo se zanositi s najavama i raznim očekivanji­ma. Tamo smo gdje trebamo biti, na Svjetskom prvenstvu. Bitno je da budemo kakvi smo bili zadnjih pet utakmica. I zajedno se kao momčad boriti jedan za drugog. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo što možemo napraviti. Euforije će sigurno biti, ali mi kao ekipa i stožer moramo ostati čvrsto na zemlji - završio je Modrić. Zlatko Dalić konačno se "pomirio" s Ligom nacija...

teškoj utakmici. Poveli smo na vrijeme, primili gol i onda ušli u veliku borbu. Hvala svima koji su dio ovoga. Kada igraš u gostima, a dođe 25.000 Hrvata, nema većeg ponosa. Ozljeda Brozovića? Vjerojatno je istegnuta zadnja loža, to zahtjeva pauzu od 3-4 tjedna, ali sigurno će biti do Svjetskog prvenstva sve biti u redu. Da, poremetio nas je njegov izlazak rekao je Zlatko Dalić, pa nastavio: - Ne, na poluvremen­u uopće nismo spominjali rezultat s utakmice Danske i Francuske. Bitno nam je bilo da se mi kvalitetni­je postavimo jer nam je Austrija radila puno problema u prvom dijelu. Čim smo uzeli kontrolu igre, stvorili smo prigode i zabili golove. Onda smo se opustili i igrali dobro nastavak susreta. Evo, od Europskog prvenstva, u 15 utakmica izgubili smo samo od Austrije kod kuće, moram biti zadovoljan.

Napravili ste pet promjena u odnosu na utakmicu protiv Danske... - Gledajte, imamo širok izbor igrača, sve je to nekako podjednako i uvijek detalji presuđuju. Ovisi i protivniku, recimo Stanišić me oduševio, odigrao je sjajnu utakmicu. Nismo mi radili izmjene napamet, želimo da su svi unutra, da su svi aktivni. Komentar o Ligi nacija...

- Za mene je bila frustriraj­uća, sve kritike sam dobio zbog Lige nacija. Svjetsko prvenstvo? Puni smo energije i samopouzda­nja, idemo korak po korak - kaže Dalić.

 ?? ?? Hrvatska je s dvije pobjede odradila rujanske obveze
Hrvatska je s dvije pobjede odradila rujanske obveze
 ?? ?? Ante Budimir vodio je bitku s braničima Austrije
Ante Budimir vodio je bitku s braničima Austrije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia