24sata

Napadač s takvom

-

formom nikako ne bi smio biti ispred Marka Livaje ili Brune Petkovića, koji su u odličnoj formi. Shvatio je Dalić da njegov odabir nije bio najbolji pa je u 60. minuti iz igre izvukao Budimira, a stavio Marka Livaju. I gle čuda, samo sedam minuta trebalo je Livaji da zabije i odvede Hrvatsku u raj. U posljednji­h pet utakmica za Hajduk Livaja je ili zabio ili asistirao. I taj niz nastavio je u reprezenta­ciji. Posljednji­h šest utakmica Livaja ili zabija ili asistira.

Dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva Hrvatska izgleda jako dobro, Zlatko Dalić u Ligi nacija dobio je odgovore koje je tražio. Dominik Livaković potvrdio je da je mjesto hrvatske jedinice neupitno, Borna Sosa da je trenutačno ispred Borne Barišića.

Dosta smo se pribojaval­i i plašili odlaska i umirovljen­ja Šime Vrsaljka, no dva Josipa, Juranović i Stanišić pokazali su da nema straha, koga god stavio Dalić ne može pogriješit­i.

- Večeras je naša fešta, večeras se vino pije - orilo se stadionom. Da, feštajte, slavite. Hrvatska je na završnom turniru, što je najveći uspjeh, kad je Europa u pitanju. Bit ćemo i tamo pravi, ne sumnjajte. No prije toga čeka nas jedan zadatak. Svjetsko prvenstvo u Kataru. Marokanci, čuvajte se, stiže Hrvatska koja se ne boji nikoga. I koja misli ozbiljno. Vatreni, sjedite, čista petica.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia