24sata

VATRENO LUDILO U BEČU HRVATI ‘OKU EUFORIJA KA

-

papiriće ni plastične boce, sve ćemo staviti u vrećicu i u smeće - obavijesti­o je na megafon jedan od organizato­ra putovanja. Umjesto huligana, što su Austrijanc­i vjerojatno očekivali, stigao je vlak navijača koji su odličan primjer da se može navijati i bez razbijanja i uvreda. - Evo, stigli smo iz Zagreba, inače sam iz Osijeka. U vlaku nas je bilo tristotinj­ak i nije se prestalo navijati do Beča - rekao je Vlado, koji je stigao sa sinom. On je odjeven u dres Luke Modrića, sin u dres - Ante Rebića.

I dok je kolona iz navijačkog vlaka pješice išla na stadion, oduševljen­i Austrijanc­i sve su snimali mobitelima. Za to vrijeme, na Stephanspl­atzu, glavnom bečkom trgu, bilo je gotovo 20.000 hrvatskih navijača.

- Ajmo, svi dolje - povikao je "vođa", a svi, kao u vojsci, odjednom su čučnuli. - Bježite ljudi, bježite iz grada, stiže ekipa pijana, bježite ljudi, dok postoji nada, jer ovdje igra - pjevali su navijači, a onda svi ustali.

- Hrvatskaaa­aa,

ale, ale...

Policije je bilo posvuda, no nisu imali razloga ni za najmanju intervenci­ju. Podsjetilo nas je to na nikad prežaljenu četvrtfina­lnu utakmicu Europskog prvenstva protiv Turske, kad je bečkim ulicama prodefilir­alo gotovo 100.000 hrvatskih navijača. Cijeli

 ?? ?? Navijački vlak stigao je u Beč oko 15.30 i odmah je krenulo navijanje
Navijački vlak stigao je u Beč oko 15.30 i odmah je krenulo navijanje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia