24sata

Među ubijenima u

-

ruskom gradu Iževsku, jedanaest je maloljetni­ka, a ranjeno 24 ljudi. Rezime je to krvavog napada koji je jučer šokirao Rusiju. Napadač potpuno odjeven u crno, s fantomkom preko glave i crvenim kukastim križem na majici, banuo je u školu broj 88 u Iževsku, koji se nalazi u ruskoj republici Udmurtiji, u središnjoj Rusiji. Prvo je upucao dva zaštitara, a onda se uputio prema jednoj od učionica. Otvorio je vrata i s dva pištolja u rukama počeo pucati. Nakon što je ubio ukupno 15 ljudi, upucao je i sebe.

Na kratkoj videosnimc­i koja je objavljena vidi se kako leži na podu učionice, a na rukama mu je bila ispisana riječ "mržnja". Jedan video prikazuje i krv na podu, rupu od metka na prozoru te djecu koja čuče ispod stolova.

Prema zasad nepotvrđen­im informacij­ama, počinitelj je bivši učenik iste škole, rođen 1988. godine, pišu RIA novosti. Istražni odbor identifici­rao je napadača kao 34-godišnjeg Artema Kazanceva. Trenutačno istražitel­ji provode pretragu njegova prebivališ­ta i proučavaju osobnost napadača, njegove stavove i okolinu.

- Provjerava se njegova privrženos­t neofašisti­čkim stavovima i nacističko­j ideologiji - rekli su

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia