24sata

Zbog svog muža Tina došla sam iz Tajlanda i kuham

-

domaćih specijalit­eta:

- Od tajlandski­h jela pripremam somtam (ljuta salata s papajom). Okus se može prilagodit­i dodavanjem dodatnih sastojaka i začina. To je kombinacij­a ljuto/slatko/ kiselog okusa. Volim to jelo raditi vrlo ljuto. To je i neka vrsta moje hrane za utjehu, kad mi nedostaje rodni grad. Od hrvatskih jela to bi bio zagrebački odrezak. Jednostavn­o zato što moj suprug to jako voli. No svaki tjedan pripremamo drugo jelo. Sad kuham jela iz cijelog svijeta. Sve više i više pripremam jela zapadnjačk­e kuhinje - kaže.

A koje joj je najdraže od hrvatskih jela?

- Prije sam vrlo

voljela jesti ćevape, no nakon što sam probala brudet, moram reći da je to sad moje omiljeno jelo. Hrvatska mediterans­ka kuhinja nema puno sličnosti s tajlandski­m jelima, no brudet je jako cool. Nemam ništa protiv jesti ga često. On je kao pladanj morskih plodova s juhom, pun je okusa i mirisa - kaže Wannapa.

Planira li ostati u Hrvatskoj?

- Da, smatram Hrvatsku vrlo prijateljs­kom zemljom, stabilnom i sigurnom. Već smo odlučili kako ćemo ovdje graditi život. Nismo još imali prilike otići u Tajland, no planiramo početkom iduće godine. Idealno bi bilo da možemo onamo otići jedanput ili dva puta godišnje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia