24sata

Bivši nogometaš

-

JOSIP TOLIĆ

Dinama Zlatan Arnautović preminuo je u 68. godini, doznajemo od izvora bliskih obitelji. Član slavne maksimirsk­e generacije 1982. rođen je 13. prosinca 1954. u Bihaću, a u Dinamo je došao 1981. iz banjalučko­g Borca i osvojio je prvenstvo '82. i Kup '83.

- Uvijek mi je želja bila doći u Dinamo, ali sam za "plave" potpisao tek s 27 godina jer me Borac nije puštao. Tri sam godine proveo u Dinamu, a onda prešao u Bešiktaš za milijun maraka. Klub je na meni dosta zaradio jer sam otišao kao jedan od najboljih obrambenih igrača u bivšoj državi. Ubrzo sam se i vratio u Zagreb, a treneri su mi bili pokojni Zebec

i Ivić - govorio je Arnautović za portal Dinamo Orahovica.

Bio je i trener u Jedinstvu, Lokomotivi, Gorici, Oštrecu, Zlataru, nastupao je i za veteransku momčad "modrih". Najviše se, kako je govorio, družio s Ismetom Hadžićem i Markom Mlinarićem. Kao obrambeni igrač zabio je 18 golova. Koliko se sjećao, sve glavom!

- Ja sam Hrvat

od 1991., ali sam tako razmišljao i puno prije. Najteže je bilo igrati protiv srpskih klubova, to su bile utakmice od posebnog značaja. Dinamo je bio i ostao hrvatski ponos. U rodnom je Bihaću skupljao dresove, a neostvaren­a želja bila mu je postati trener Dinama.

 ?? ?? Zlatan Arnautović nije ostvario želju da postane trener Dinama
Zlatan Arnautović nije ostvario želju da postane trener Dinama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia