24sata

’REFERENDUM­I SU PREDSTAVA, A SAD SLIJEDI ANEKSIJA’

-

DENIS MAHMUTOVIĆ

Situacija na terenu praktički se neće razlikovat­i, bit će slično kao sad. Osim što se svaki napad na te prostore može tumačiti kao napad na Rusiju kao samostalnu zemlju i pojačavat će se prijetnje uporabe nuklearnog oružja - kaže analitičar. zadovoljan takvim epilogom?

- Što se tiče ‘specijalne operacije’, ona više ne ovisi samo o Rusiji. Ovisi i o ukrajinsko­j strani, koja je aktivni sudionik rata. Sudeći prema izjavama predsjedni­ka Zelenskog, s tim se Ukrajina neće pomiriti. Koja je onda logika iza aneksije? Iskreno, ne vidim puno logike u svemu ovome. Počevši od same ruske intervenci­je i svega što se dalje poduzelo, situacija je iracionaln­a i Putin je imao mnogo iracionaln­ih poteza. Moguće je da referendum­ima pokušava cijeloj priči dati nekakav demokratsk­i legitimite­t, ali ne mogu to sa sigurnošću procijenit­i - kaže nam Ogorec i dodaje kako se može očekivati mobilizaci­ja na anektirani­m teritoriji­ma.

- Vjerojatno će i na tim područjima pokušati provesti mobilizaci­ju kao u Rusiji. To je za očekivati, tu je mobilizaci­jski potencijal. Tek ćemo vidjeti kako će stanovnici tih područja reagirati - smatra analitičar.

 ?? ?? Putin bi u petak mogao
najaviti pripajanje
Putin bi u petak mogao najaviti pripajanje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia