24sata

Samo nekoliko kilometara

CEDEVITA ODMAH ISPALA IZ EUROPE, S -30

-

Već u prvoj utakmici završila je Cedevitina europska sezona. Na kvalifikac­ijskom turniru Fibinog Europskoga kupa u Litvi Zagrepčane je u četvrtfina­lu izbacio estonski Kalev/Cramo s 93-63. Cedevita Junior je vodila 25-21 nakon prve četvrtine. Pavle Marčinkovi­ć zabio je 13 koševa, Mustapić 11, a Simon se još nije priključio.

od mjesta na kojem zriju slatke jabuke, na poznatom voćnjaku Borinci, je Jarmina, malo slavonsko mjesto u blizini Vinkovaca, koje je dobilo još jednu poslasticu. U šesnaestin­i finala Hrvatskoga kupa u Jarminu je stigao hrvatski prvak Dinamo. I pobijedio 4-0 petoligaša Borince golovima Ivanušeca u 11., Drmića u 15. i 20. te Bočkaja u 76. minuti, uz tri asistencij­e Štefulja.

- Imamo dvostruki 'kirvaj'. Osamdeset, devedeset posto gledatelja koji su bili na utakmici su dinamovci. Ovo je Dinamovo mjesto. Naravno, jučer su navijali za Borince, iako im se omaknuo pljesak kad je Dinamo zabio, ha,

FRANJO LEPAN

ha... - rekao je Mario Rožić, predsjedni­k NK Borinci.

A fešta je bila veličanstv­ena, više od 3000 gledatelja natiskalo se uz teren. Susret je počeo minutom šutnje za preminulog Zlatana Arnautović­a, člana Dinamove generacije iz 1982., a na susret je stigao drugi član te generacije Petar Bručić (69). On živi u svojoj Jarmini, stotinjak metara od terena. Nakon Dinama igrao je u bečkom Rapidu i Austrijanc­i ga smatraju jednim od najboljih igrača u povijesti kluba.

- Za nas je utakmica bila praznik, u Jarmini je 99 posto dinamovaca. A za koga sam ja bio? Pa za Dinamo, to je moj klub - rekao je Pero.

 ?? ?? Štefulj je imao tri asistencij­e, a Drmić je zabio dva gola
Štefulj je imao tri asistencij­e, a Drmić je zabio dva gola
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia