24sata

Kontaktira­o sam

-

ANTE BUŠKULIĆ

četiri najbolje opcije za izbornika. Igor Miličić (46) vruća je roba, ima ugovor do kraja 2023. s Poljskom, uz želju da ga produlje. Dario Gjergja (45) blizu je SP-a s Belgijom, Nevenu Spahiji (59) ponudio sam hoće li kratkoročn­o, dugoročno, kako god želi, ali on ima druge planove. A Jurica Golemac (45) je zainteresi­ran, ali ne može raditi dva projekta. Otkrio je to sportski direktor Hrvatskog košarkaško­g saveza Aleksandar Petrović (63). Tako reprezenta­cija pet tjedana uoči nastavka pretkvalif­ikacija za EP 2025. nema izbornika.

- Do 10. listopada ću imati jasniju sliku treba li ići u trajnu potragu ili privremena rješenja. Previše smo trenera spržili. Ja? Nisam se spremao za izborničku opciju, ali vidjet ćemo. Ivan Rudež (42)? Ne mogu u ovom trenutku čovjeka baciti u to i spržiti ga.

Hoće li izbornik biti profesiona­lac? - Nadamo se da hoće, ali nemam

problema s tim da izbornik radi u klubu. Sastavio sam popis od 24 igrača kakve tražimo, s aspektom od tri godine: Matković, Prkačin, Branković, Rudan, Drežnjak, Bender, Ivšić, Buljan... Imamo dobar materijal. Čini se da smo dodirnuli dno, ali sigurno ćemo se plasirati na EP 2025. i bit ćemo kompetentn­i.

završi prva u pretkvalif­ikacijama za EP, plasirat će se i u prvi krug kvalifikac­ija za OI u Parizu.

- Sve reprezenta­cije koje su imale megazvijez­de iz NBA-a zbog taktičkih postavki, udarile su na Eurobasket­u u zid. Evo, Bogdanović je sjajan šuter, a koliko je na EP-u imao trica kao što ima u klubu, s pola sekunde i dva metra prednosti? Jednu u šest utakmica! Vjeruje da će Hezonja ili Smith biti na raspolagan­ju za utakmicu protiv Poljske i kaže:

- U petak počinje domaća sezona, a ne znamo hoće li Cibona igrati zbog duga.

 ?? ?? Aleksandar Petrović uvjeren je da će Hezonja ili
Smith igrati u studenom
Aleksandar Petrović uvjeren je da će Hezonja ili Smith igrati u studenom
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia