24sata

’Treba povećati sigurnost u svim institucij­ama’

Ljudi koji šalju ovakve strašne poruke trebaju biti strogo kažnjeni, rekao je šef SDP-a Peđa Grbin

- Pišu: SNJEŽANA KRNETIĆ, NIKOL ZAGORAC

Ni premijer niti predsjedni­k

države nisu se oglasili o masovnim dojavama o postavljen­im bombama diljem Hrvatske, koje su se, nasreću, pokazale lažnima. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sinoć je otkrio kako policija zna u kojoj je zemlji smješten server s kojeg su stigle dojave o bombama.

- Nije Hrvatska. Nije ni blizu. Ne mogu reći o kojoj je državi riječ jer su te informacij­e dio

kriminalis­tičkog istraživan­ja - rekao je Božinović za Novu TVSaborska oporba od nadležnih institucij­a očekuju ozbiljnu istragu.

- To će morati ispitati policija i DORH. Prije 10-ak dana imali smo dojave, prije mjesec i pol dojave u trgovačkim centrima, sad na sudovima i u trgovačkim centrima. Očekujem od policije i DORH-a da ozbiljno istraže o kome je riječ i da te osobe koje šalju ovakve poruke i uznemirava­ju građane, za to budu kažnjene - kaže Peđa Grbin (SDP). Na opasku da predsjedni­k Vrhovnog suda to povezuje s dolaskom delegacije ukrajinsko­g vrhovnog suda Grbin ističe kako je točno da su dojave došle u to vrijeme, ali da on ne zna ništa više od toga.

izvješće VSOA-e i SOA-e, treba čekati da institucij­e odrade svoj posao pa donositi zaključke. Hrvatska je sigurna zemlja, a ovo treba istražiti - rekao je Zvonimir Troskot (Most).

Sandru Benčić (Možemo!) vijest o masovnim dojavama o bombama zatekla je na okruglom stolu GONG-a na kojem se govorilo o pravosuđu u Hrvatskoj. Kazala je kako ih je sve to šokiralo.

Treba ostati hladne glave, utvrditi što se dogodilo, s čime ima veze - kazala je te istaknula kako se čini da imamo trend prijetnji i pritisaka u različitim zemljama EU.

- Sigurno je nužno povećati određene mjere sigurnosti u javnim institucij­ama, ambasadama... Ne trebamo se i nećemo se dati zastrašiti - poručila je Benčić. ■

-

- Čekat ćemo

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia