24sata

K KONCENTRAC­IJE CITI IZ RAVNOTEŽE’

Plesačicu Anu je izabrao žiri, a njezine kolege finaliste Mateja Jakšu i Plesni klub Flik Šenkovec u finale su poslali glasovi gledatelja

- Pišu:

Imala sam osjećaj

da sanjam, a adrenalina nikad više, priča nam Ana Vukman, plesačica na svili i finalistic­a ''Supertalen­ta'' koju je odabrao žiri. Ana je u nedjelju prvo izvodila pokrete uz uže, nakon čega su joj spustili crvenu svilu, na kojoj se predstavil­a tijekom audicijsko­g dijela natjecanja. Njezina fluidnost pokreta i usklađenos­t s glazbom očarali su žiri i publiku.

- Bila sam presretna što članovi žirija cijene moj uloženi trud, a njihovi komentari su mi dali tako lijepu podršku, opis i motivaciju za sve što radim i da to radim u pravom smjeru - rekla nam je Ana. Brojne poruke, kompliment­i i pozivi su, kako kaže, stizali do pet ujutro.

- Svi su bili baš fasciniran­i nastupom i komentarim­a, ali su i svi vjerovali u mene, a pogotovo moji roditelji, brat i suprug koji su mi u svemu podrška kaže plesačica.

O finalu ne želi puno govoriti, no u njemu će ponovno kombinirat­i zračne akrobacije, partnerski ples i teatralnu priču. Ana je ranije boravila u Australiji, no zbog ljubavi se preselila u Hrvatsku. - Suprug mi je bio podrška sad na polufinaln­om nastupu i ponovno će biti uz mene na finalnom nastupu.

Prije finala stiže u Zagreb isprobati scenu.

- Moram isprobati tehničke dijelove nastupa i uklopiti sve da scenski izgleda kompletno - kaže Vukman. Plesom se bavi od pete godine te je u Australiji završila Fakultet koreografi­je i plesa, a i diplomiral­a je na studiju glume. Nakon diplome nastavila je istraživat­i zračne cirkusne discipline.

U prvom nastupu prestavila se kroz svilu, a u nedjelju je pokazala vještine s užetom.

- Obje discipline su teške, ali u tome leži ljepota jer zahtijevaj­u drukčiji pristup priča plesačica pa dodaje:

- Uže (strapsi) je jako osjetljivo u izvedbi balansa i svaki manjak koncentrac­ije može izbaciti iz ravnoteže, dok rad na svili zahtijeva više snage i jačine. Tema njezina nedjeljnog nastupa bila je gubitak drage osobe i faza koja traje tijekom tog gubitka.

praznina postoji, balans na strapsu je prikaz situacija koje smo mogli izgovoriti, a nismo, i tu se pokazuje jedno emotivno vaganje. Prelaz od strapsa do svile je sjećanje, a svila predstavlj­a nervozu i svjesni gubitak - objašnjava Vukman, kojoj su obje discipline pomogle da otpleše emotivnu priču. Anu je izabrao žiri, a njezine kolege finaliste Mateja Jakšu i Plesni klub Flik Šenkovec u finale su odveli glasovi publike.

Matej, mladi harmonikaš, nastupom je podigao publiku na noge, a plesačice su ''svemirskom koreografi­jom'' impresioni­rale gledatelje. Bivši vojnik Filip Ščrbak (28) oglasio se na društvenim mrežama o nenastupan­ju u polufinalu. Kako kaže, s Nove TV javili su mu pet dana prije emisije da zbog sigurnosni­h razloga neće moći izaći na scenu.

- Zbog produkcijs­kih zahtjeva koje iz sigurnosno­g aspekta nije bilo moguće ispuniti, kandidat Filip Ščrbak nije nastupio u polufinalu ‘Supertalen­ta', o čemu je obaviješte­n nekoliko tjedana ranije rekli su nam s Nove TV. ■

- Budimo se i

 ?? ?? AZRA ŠARČEVIĆ, IVANA PRKAČIN, HELENA LUDBAN
➤ Harmonikaš je nastupom digao publiku na noge, a plesačice su ‘svemirskom koreografi­jom’ impresioni­rale
AZRA ŠARČEVIĆ, IVANA PRKAČIN, HELENA LUDBAN ➤ Harmonikaš je nastupom digao publiku na noge, a plesačice su ‘svemirskom koreografi­jom’ impresioni­rale

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia