24sata

LIVAKOVIĆ: OVO MI JE TRENUTAK KARIJERE

Kad imaš golmana koji obrani tri penala, to i nije lutrija, kaže Vlašić

- Pišu: TOMISLAV GABELIĆ, RENATO JUKIĆ

Osjećaj je super, zbog ekipe i zbog odlične atmosfere. Hvala navijačima koji su došli, jer nije lak put do ovdje, rekao je nakon partije za desetku Dominik Livaković. On je s tri obranjena penala donio pobjedu Hrvatskoj.

- Jako teška utakmica, Japanci su jako spremni, dobro su krenuli. Ali i mi smo spremni jer smo odigrali odlično svih 120 minuta - rekao je i dodao:

- Ovo je jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri. Iscrpljen, ali i zadovoljan bio je Luka Modrić.

- Nismo igrali na našem nivou, ali ipak smo imali dvije-tri dobre šanse. Da smo zabili prvi, to bi išlo u boljem smjeru, ali opet smo pokazali karakter i došli smo do penala - poručio je kapetan i nastavio:

- Nismo u prvom poluvremen­u igrali kako treba, ušli smo dobro, ali su nam zabili gol. U drugom poluvremen­u dogovorili smo da se dignemo, promijenil­i smo način igre, dugim loptama tražili smo igrače. Jako teška i iscrpljuju­ća utakmica, skidam kapu svima, a najviše Livakoviću, koji nas je odveo dalje. U četvrtfina­lu ćemo sigurno biti na boljem nivou. Nije lako fizički izdržati, ali imamo vremena za rekuperaci­ju - rekao je Modrić.

Nikola Vlašić zabio je prvi penal u raspucavan­ju pa rekao: - Stvarno teška utakmica. Japan je odličan, nije slučajno pobijedio Španjolsku i Njemačku. Znali smo da se brane disciplini­rano, stoje duboko u bloku i igraju na kontre. Drugi dio prvog poluvremen­a su kontrolira­li, poslije smo mi uzeli loptu i dominirali. Zasluženo smo pobijedili. Teže je gledati s klupe. Prve dvije minute kad sam ušao te probije malo, osjećao sam kasnije da ćemo zabiti gol, napadali smo. Utakmica je pokazala kakva smo ekipa i nakon 1-0 smo pokazali da se možemo vratiti. Penali su lutrija, ali kad imaš golmana koji obrani tri penala, to i nije lutrija. Senatore Modrića, Kovačića i Perišića izbornik je zamijenio. - Malo je bilo čudno. Igrači koji su ušli malo su digli intenzitet i na kraju se pokazalo da imamo kvalitetu na klupi. Penale sam pucao u CSKA, u Engleskoj nisam. Jesu li srpski reprezenta­tivci i suigrači iz Torina poželjeli sreću? - Jesu. Nemanja, Saša, Vanja, svi... Stalno smo se čuli tijekom SP-a, oni su nažalost već doma, ali čujemo se stalno.

Jesu li penali sreća?

- Istina je da možeš vježbati koliko hoćeš, ali nije isto trening i pred 40 tisuća za četvrtfina­le SPa. Mentalno je puno teže. Golman je skinuo tri penala, ne možeš izgubiti...

Ne vlada velika euforija kod vas. - Možda je momcima koji su bili u Rusiji to malo normalno, ali ja sam jako sretan. ■

 ?? ?? ➤ Pobjedničk­a fotka pa idemo dalje!
➤ Pobjedničk­a fotka pa idemo dalje!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia