24sata

Let 3 stiže na Doru i pjevat će ‘Mama Šč’

Riječki rokeri prvi se put natječu, a bit će 18 izvođača i 4 rezerve...

- Piše: IVANA PRKAČIN

Hrvatska radiotelev­izija objavila

je službene rezultate ovogodišnj­eg natječaja za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije "Dora 2023.". Riječ je o popisu 18 pjesama i četiri rezervne koje će se 11. veljače 2023. natjecati za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će nas predstavlj­ati na Eurosongu 2023. u svibnju u Liverpoolu, javlja HRT. Na natječaj je pristiglo 196 prijava, a finaliste Dore izabrao je žiri u sastavu: Željko Mesar, Zlatko Turkalj, Robert Urlić, Ema Gross, Igor Geržina, Željen Klašterka, Ivan Horvat, Tomislav Krizmanić i Dražen Miočić. Glazbenik Damir Kedžo (35), pobjednik Dore 2020. godine, koji nažalost zbog pandemije nije otputovao na Eurosong, ove godine se vraća s pjesmom ''Angels and Demons''.

Glumica i plesačica Meri Andraković

predstavit će se s pjesmom ''Bye, Bye Blonde''. Martha May također će pjevati na engleskom i to pjesmu ''Distance''. Tajana Belina pjeva na hrvatskom pjesmu ''Dom''. Porečka pjevačica Đana predstavit će se s pjesmom ''Free Fallin''.

dolazi s pjesmom ''Grijeh''. Porinom nagrađena Maja Grgić izvest će pjesmu ''I still live''.

Riječanka Patricia Gasparini izvest će pjesmu ''I will wait''. Iz Rijeke dolazi i grupa Krešo i kisele kiše s pjesmom ''Kme Kme''.

Eni Jurišić pjevat će ''Kreni dalje''. Rokeri iz Splita, grupa The Splitters predstavit će se s ''Lost and found''. Američki glazbenik hrvatskih korijena, Yogi Lonich pjevat će ''Love at first sight''.

Riječki rokeri Let 3 po prvi put prijavili su se na Doru, a na pozornici će

Pjevač Boris Štok

izvesti pjesmu ''Mama Šč''. Porinom nagrađena pop grupa Detour pjevat će ''Master Blaster''. Hana Mašić izvest će ''Nesreću''. Ansambl Harmonija Disonanca predstavit će se s pjesmom ''Nevera (Lei, Lei)''. Još jedna Riječanka stiže na Doru, Barbara Munjas s pjesmom ''Putem snova''.

zajedno će s komičarem Mariom Petreković­em (50) odvest će nas na ''Putovanje''. To je popis 18 pjesama, od kojih ih pola ima engleskih naziv.

Četiri Dorine rezerve su: Lana Mandarić Lanchi s pjesmom "Sama", Mirna Škrgatić s "Odlazi", grupa Voice for you s "On the same train" i Rosanna Kumerle s "Talking to me". Prošlogodi­šnja predstavni­ca Hrvatske, Mia Dimšić s ‘'Guilty Pleasure'' nije se uspjela plasirati u finale Eurosonga. ■

Grupa Top of the pops

 ?? ?? Mnogima su već sada favoriti za Eurosong
Mnogima su već sada favoriti za Eurosong

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia