24sata

Nema priče o umoru, dečki ne žele biti umorni

Ne zamjeram im što nam nisu čestitali 2018., a želimo izbjeći nervozu, kaže Dalić

- Pišu: TOMISLAV GABELIĆ, JOSIP TOLIĆ

Velika je stvar

na dva SP-a zaredom ući u polufinale, ali želimo više. Veći je pritisak na Argentinci­ma. Znamo kako igraju i u kojem smjeru žele odvesti utakmicu. Nećemo se prilagođav­ati suparniku, rekao je Zlatko Dalić dan uoči okršaja.

O umoru se, tvrdi, ne govori. - Potrošili se jesmo kroz dva produžetka, ali imamo snage, volje i energije. Nemamo problema sa sastavom, neću pitati dečke jesu li umorni, oni ne žele biti umorni. Prije četiri godine argentinsk­i izbornik Sampaoli nije čestitao, niti je Messi pružio ruku našim igračima. Spremate li se na to i očekujete li provokacij­e?

- Neću se na to vraćati. Razumijem

te ljude, velike su emocije, velika očekivanja. To se dogodi, ne treba zamjeriti. Utakmica protiv Nizozemske bilo je puna duela, borbena, s puno nenogometn­ih situacija. Želimo to izbjeći. Nadam se da će sudac, ne znam ni tko je (Talijan Orsato, nap. a.), imati stvari u rukama.

Je li ovo najvažnija utakmica u povijesti?

- Za mene je najveća utakmica Hrvatska - Engleska, nakon toga ona u finalu, pa ova s Brazilom. Ova bi mogla biti još veća. Ponoviti takav uspjeh s novom reprezenta­cijom je fantastičn­o. Pobijedimo li, to će biti najveća utakmica u povijesti reprezenta­cije.

Što ste naučili iz utakmice Nizozemske

i Argentine?

- Da je Messi u formi,

može sam riješiti utakmicu, ali ima podršku u suigračima u agresivnos­ti i borbenosti. Argentina djeluje kao sjajan, dobro izbalansir­an tim. Protiv Nizozemske je igrala na rezultat, malo se opustila nakon 2-0. Imat će sjajnu podršku s tribina. Nama je to hendikep. Idemo uživati u nogometu, idemo igrati polufinale SP-a s jednom od najjačih reprezenta­cija i protiv jednog od najvećih nogometaša u povijesti.

Uvijek ste govorili igračima da moraju uživati.

- Moraju uživati. Oni i uživaju na treninzima, sastancima i utakmicama. Reći ću im i sada da uživaju. Došli su negdje gdje možda i nisu očekivali, gdje cijeli svijet gleda jednu malu Hrvatsku.

dotaknuo se susreta

Ivan Perišić

s Marokom:

- Dosta vas nije bilo zadovoljno nakon Maroka, a sad kad vidimo dokle je dogurao, možemo reći da smo napravili dobar posao. Usporedio je i osjećaj s onim prije Engleske 2018.:

- Pripremamo se za svaku utakmicu na sličan način, jedino su nas u Rusiji mučila putovanja. Lautaro Martínez i Cristián Romero (bili) su mu suigrači u klubu.

- U grupnoj fazi smo se čuli, ovih dana nismo. Kad igra Argentina, jedva čekaju, po tome smo slični. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia