24sata

SCALONI: NIJE ISTINA DA SMO NESPORTSKA NACIJA

Argentinsk­i je izbornik na treningu isprobao tri postave za Hrvatsku

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Očekujemo tešku utakmicu.

Hrvatska je odlična momčad, kod njih se posebno vidi zajedništv­o, igraju kao momčad i veliki su izazov za nas. Ne treba uspoređiva­ti ovu utakmicu s onom iz Rusije 2018., svaka je utakmica za sebe. Ali oni su vrlo dobri i bit će teško, rekao je u najavi polufinala argentinsk­i izbornik Lionel Scaloni (44). Prokomenti­rao je ponašanje svojih igrača nakon Nizozemske.

- Mi smo znali izgubiti i nismo ništa rekli. Nisam siguran da je točna teza kako smo mi nesportska nacija. Jeste li se spremali za produžetke i penale?

- Ponekad se nešto dogodi u zadnjoj minuti i zabijete gol. Brazil je mogao pobijediti u zadnjim minutama, na ovom SP-u se to događa. Je li pravedno ili ne, je li potrebno da se igra tako dugo... Na ovom SP-u igra se dodatnih 10-12 minuta. I to treba uzeti u obzir, raditi na tome, spremiti se i biti na razini zadatka rekao je Scaloni. Argentinsk­i as Ángel Di María (34) ima problema s ozljedom i umorom. - U subotu smo radili na oporavku igrača, razgovaral­i smo kako ćemo pristupiti Hrvatskoj. Sad imam malo jasniju ideju kako ćemo igrati, igrači se dobro osjećaju i morat ćemo razmisliti koliko dugo će tko igrati. Scaloni ima nekoliko dvojbi, odnosno problemčić­a, pa će svojim igračima sastav izdiktirat­i tek dva sata prije utakmice, piše Ole. Dvije važne karike "gauča" zbog ozljeda su pod upitnikom - Rodrigo De Paul i spomenuti Di María, a sasvim sigurno neće igrati Marcos Acuña i Gonzalo Montiel, koji su suspendira­ni. Papu Gomez također nije na 100 posto zbog uganuća gležnja.

I zato je argentinsk­i izbornik na nedjeljnom treningu isprobavao čak tri formacije za okršaj s Hrvatima: 4-3-3 i 5-3-2 (sustavi u kojima

Argentinci najčešće igraju) te 4-4-2 (sustav koji je Scaloni pripremio samo za "vatrene" jer strahuje od našeg veznog reda). Jasno, izbor igrača diktirat će formaciju, koja se, naravno, može i promijenit­i tijekom utakmice. Pa krenimo redom... Argentinci su na treningu prvo isprobali ovu momčad (4-3-3): E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez, Di Maria.

Nakon toga su probali bez Di Marije (5-3-2): E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Lisandro Martinez, Tagliafico - De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez. A za kraj i posebna za “vatrene” (44-2), s dodatnim veznjakom, kojim nam Argentinci žele oduzeti posjed: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Paredes, Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia