24sata

JOSEP GUARDIOLA ODBIO KLUPU BRAZILA Barrio: Argentina će biti svjetski prvak, zabit će Lionel Messi...

➤ Francisco se u Hrvatsku doselio s pet godina, otac mu je bio brigadir HV-a

- Pišu: M. BUŠIĆ, F. HRNČIĆ

Brazilci su već krenuli u potragu za novim izbornikom, a čini se da je prva želja čelnika njihova saveza - Josep Guardiola. - Razgovarao sam s Guardiolom i njegovim stožerom, ali on je odlučio ostati u Manchester Cityju. Iskreno, nama je teško dovesti Guardiolu s obzirom na to da je najplaćeni­ji trener svijeta. Da, ovog bi puta mogli na klupu Brazila dovesti i nekog europskog stručnjaka, ništa nije isključeno - rekao je legendarni Ronaldo. (ht) ■

Za koga navijam?

Bit će 2-1 za Argentinu. Zabit će Lionel Messi. Tako je polufinaln­u utakmicu između Argentine i Hrvatske najavio MMA borac Francisco Croata Barrio (33 godine, 10-3). Posjetili smo ga u njegovom domu u Petrovoj. Barrio je rođen u Argentini. U Hrvatsku se doselio još kao dječak. Njegov otac Rodolfo Barrio Saavedra došao je u Hrvatsku kao profesiona­lni vojnik te je bio brigadir HV-a, a cijela je obitelj iz Argentine došla u Hrvatsku. Francisco je tad imao pet godina, a bili su tu i kad je Milan Martić granatirao Zagreb u svibnju 1995.

- Mama je htjela biti blizu tate i došli smo u Zagreb, da obitelj bude na okupu. Mi tad nismo znali gdje je Zagreb. Sjećam se da smo bili tu kad su bombardira­li grad, živjeli smo u centru. Svi smo imali temperatur­u, tad nas je bilo petero djece - govori nam Francisco i nastavlja:

ostala je u zgradi, a mi smo svi otišli u dom zdravlja. Počele su sirene, a mama je htjela ići kući, no svi su joj govorili da ne može nigdje. Uzela nas je i samo otišla, trčali smo po ulici, a sirene su odzvanjale. Imali smo 500 metara do stana, ti tad nisi mogao znati što će se dogoditi. Hrvanjem se počeo baviti s devet godina u Lokomotivi. Osvajao je prvenstva Hrvatske, različite međunarodn­e turnire, a tu je završio i dio školovanja.

- Htio sam ići u klasičnu nadbiskups­ku, ali nisam upao pa sam išao u Teslu. Bio sam loš učenik, priznajem, bio sam lijen. I malo 'življi' dečko, ali sam uvijek prolazio - prisjeća se kroz smijeh.

- Najstarija sestra

Sa 17 godina ponovno s obitelji odlazi put Argentine.

- Mama je htjela da se vratimo da ne zaboravimo španjolski. Završio sam sportsku gimnaziju.

Postao je reprezenta­tivac

Argentine u hrvanju pa poslije prešao na MMA. U Irskoj je trenirao s Conorom McGregorom. Vratio se živjeti u Hrvatsku, danas se bori pod našom zastavom.

Za kraj smo ga pitali dolazi li na doček svjetskih prvaka u Zagreb. - Hrvatska neće biti prvak. Doček će biti na Aveniji 9. srpnja u Buenos Airesu - nije se dao Barrio. ■

 ?? ?? Barrio nastupa pod hrvatskom zastavom, bori se u poljskom KSW-u
Barrio nastupa pod hrvatskom zastavom, bori se u poljskom KSW-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia