24sata

Svi na Trg! Vatreni slijeću u nedjelju Jedina razlika dočeka 2018. i 2022. bit će dužina rukava navijača

- Pišu: DAVOR KOVAČEVIĆ, BOGDAN BLOTNEJ

➤ Na dočeku 2018. ‘vatrene’ je pratilo 500.000 ljudi

Kako god završilo,

Hrvatska će u nedjelju dočekati svoje nogometne junake. I dalje imaju šansu u domovinu donijeti novu svjetsku medalju, drugu broncu nakon one prve prije 24 godine u Francuskoj. Za broncu će se boriti u subotnjoj utakmici za treće mjesto koja se igra u 16 sati po našem vremenu. "Vatreni" se vraćaju dan kasnije, direktno na feštu.

U Zagrebu im se u nedjelju sprema doček, što su iz Grada najavili i prije poraza od Argentine u polufinalu. Zasad je plan da cijeli program na Trgu bana Josipa Jelačića počne u 17 sati, kad bi otprilike zrakoplov s našom reprezenta­cijom trebao sletjeti u zagrebačku zračnu luku. HNS je potvrdio da će to biti oko 17.10 sati, u trenucima dok će se igrati finale SP-a. Iz tog razloga već su raščistili glavni trg od brojnih blagdanski­h ukrasa. Postavljen je ondje ekran za praćenje sraza za broncu, a potom moraju postaviti i binu. Ondje bi trebali nastupiti Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Indira Levak i Jole. Kako doznajemo, sve bi trebalo biti slično dočeku iz 2018., a puno toga ovisit će o vremenu s obzirom na to da ih dočekujemo s temperatur­nim minusima. Podsjetimo, nakon osvajanja srebra u Rusiji tad se na središnjem zagrebačko­m trgu okupilo oko 120.000 navijača. Na dočeku od zračne luke do trga sudjeloval­o je, prema procjeni policije, oko pola milijuna ljudi. Vrijeme je bilo toplo, sunčano i bez oborina pa su nogometaši mogli slobodno i bez problema boraviti na krovu panoramsko­g autobusa.

Ruta će također ovisiti od zbivanja u gradu, ali i broja ljudi koji su najavili doći pozdraviti naše nogometaše. Precizniji detalji oko dočeka tek se trebaju dogovoriti na relaciji Grad Zagreb - Vlada - Hrvatski nogometni savez, posebice zbog sigurnosni­h pitanja te o mogućim izvođačima koji bi nastupili na dočeku.

Neslužbeno doznajemo

kako definitivn­og plana i dalje nema jer ne postoji prijava zagrebačko­j policiji za okupljanje i zatvaranje prometa. - Jutros smo se čuli s Hrvatskim nogometnim savezom, reprezenta­cija bi trebala sletjeti u nedjelju između 15 i 17 sati, i po tome ćemo raditi doček - izjavio je jučer zagrebački gradonačel­nik Tomislav Tomašević. I sam se nada da ćemo, kao i 1998., osvojiti brončanu medalju.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia