24sata

Melkioru ide kapa, a Damiru tetovaža

Tattoo majstor kaže da još netko iz žirija dolazi na tetovažu...

- Pišu: AZRA ŠARČEVIĆ, IVANA PRKAČIN

Rad u showu

posvetio sam kreativnos­ti i učenju. Trudio sam se uvijek napraviti dobar tanjur i nikad se nisam bojao eksperimen­tirati. U sam duel sam ušao dosta opušten, nisam pazio na neke bitne stvari i pošlo je po krivom, priča nam Tihomir Krlec, kojeg je zadatak iz molekularn­e gastronomi­je koštao ispadanja iz ''Masterchef­a''. U eliminacij­skom izazovu našao se s natjecatel­jem Markom, za kojega kaže da je, uz pomagače s galerije, ''kralj eliminacij­skih izazova''. - Koliko je to dobra stvar toliko je i loša. Nisam ga podcijenio. Marku je to ipak bio sedmi eliminacij­ski, to je puno iskustva gdje glava radi puno smirenije. Ja nisam baš želio preveliku pomoć s galerije i probao sam to odraditi sam - kaže Tihomir i dodaje da ne žali ni za čim jer je u showu naučio puno. Žiri je Tihomiru priznao da su se pomalo iznenadili što ga je Marko pobijedio na temi molekularn­e kuhinje.

- Moje znanje o

molekularn­oj kuhinji je bazično, nije nešto što radim svaki dan - priča Tihomir. Tattoo majstoru i umjetniku tetoviranj­e je samo jedan dio vizualne umjetnosti.

- Chef Damir je dogovorio tetovažu, ali ima i još netko iz žirija tko dolazi uskoro na termin - a to nam umjetnik još ne otkriva.

Krlec kuha još od rane dobi. Nakon showa raduje se kulinarsko­m poslu.

- Jedva čekam, razrađuju se neki projekti. Jako sam uzbuđen oko toga jer osjećam da počinje neka nova životna pustolovin­a. Kako kaže, cijela ekipa u kući je svakom natjecatel­ju podrška. - Nekako sam se najviše zbližio s Majom Šabić. Druženje je počelo zajedničko­m jutarnjom tjelovježb­om i kroz puno smijanja i zezanja kaže tattoo majstor i nada se da će Maja odnijeti titulu Masterchef­a. Objasnio je i otkud mu nadimak Afrika.

- Kao mali sam imao afro frizuru pa su me ljudi zvali Afro. Nekako je to s godinama prešlo na Afrika - kaže kroz smijeh.

Krlec jedini u showu cijelo vrijeme nosi kapu na glavi.

uz mene, to je dio mene. Ponekad slučajno odem pod tuš u kapi ili zaspim s njom. Melkioru poklanjam kapu, bilo bi mi drago da je profuramo ponekad. Nakon ispadanja je naručio burger iz lokalnog junkfooda i prvo otišao u šetnju sa psom Kubom.

- Jako mi je falila.

- Kapa je uvijek

 ?? ?? Krlec (s kapom) kuha još od rane dobi
Krlec (s kapom) kuha još od rane dobi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia