24sata

Sudac Irrati baš iritira, bolje da ga ne znam

- Pišu: TOMISLAV GABELIĆ, JOSIP TOLIĆ

Imali smo

35 minuta sve što smo htjeli: lopta, kontrola, posjed, Messi daleko od gola i lopte. A onda je sve presjekao taj penal. Tužni smo i razočarani, ali moramo skupiti snage do utakmice za broncu, rekao je Zlatko Dalić dan nakon poraza. Zašto je toliko iskusnoj momčadi taj detalj poremetio koncentrac­iju?

- Znao sam da je bitno ne primiti gol pet-šest minuta. Ali iritira te korner koji je bio, mi imamo kontru, a četiri igrača raspravlja­ju je li bio korner, onda primiš brzi drugi gol. Nakon prvoga gola krenuli smo prema naprijed, govorio sam da stanemo i smirimo se. Ali drugi gol bio je korner za nas. Opet potpuna kontrola utakmice i primimo gol nakon što se lopta nekoliko puta odbije protivniku.

Zašto smo tako igrali korner, a ne izravni centaršut?

- Dali smo nekoliko golova baš iz te kombinacij­e. Recimo, protiv Danske. Sad smo bili prespori i išla je kontra.

Kakvo je stanje

s momčadi? - Utakmica za broncu za nas je veliko finale. Imamo problema s igračima, i Gvardiol je primio injekciju, dva dana nije bio u treningu, imao je ozljedu stopala i boljelo ga je. Broz je ozlijedio ložu. Trebamo spremne igrače, onoga koga bude boljela trepavica nećemo staviti. Razlika je biti treći ili četvrti na svijetu.

Osam igrača nije igralo ni minute. Žalite li za tim?

- Išli smo utakmicu po utakmicu, nije bilo potrebe. Svaka utakmica bila je neizvjesna, načinom igre i taktikom došli smo do polufinala. Kad god smo mogli, mijenjali smo i odmarali se. Nitko se od igrača nije žalio. Hoće li Modrić ostati nakon SP-a?

- Bio je vrlo razočaran, teško mu je pao poraz. Koncentrac­ija nam je na utakmici u subotu, nismo o tome razgovaral­i. Nadam se da će ostati, ali on će sam odlučiti. Je li Modriću stradao nos nakon udarca loptom, hoće li igrati u subotu?

- Luka je šutirao

po golu, odbila se lopta i udarila ga u glavu.

To te još više pogodi i ubije. Ako se Luka oprosti od reprezenta­cije, svi navijači diljem svijeta će žaliti. Pokazao je toliko toga nogometnog­a, ali se pokazao i kao vrhunski profesiona­lac. Kad pobijedi i izgubi, ponaša se kao pravi profesiona­lac. Bilo bi lijepo da nastavi.

Je li vam VAR sudac Irrati, koji je bio u VAR sobi i u finalu u Moskvi, obilježio karijeru?

- Isti je bio? Nisam znao. Pa kud na nas opet?! Dolazi li na more kod nas? Teško. Bolje da ga ne upoznam, što će mi?! S takvima ne imati posla... Šalim se. Kome je cilj da Hrvatska igra u finalu? Ali nemojmo o tome. Nisu ga stavili bez veze... Irrati? E baš iritira, baš je Irrati. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia