24sata

INA, INFANTINO I RSKI MOĆNICI...

Strahonja, Gary Neville, Roy Keane, Ian Wright... tvrde da Argentina nije trebala dobiti penal, Beusan, Kek, Ibanez... kažu da je penal čist

- Iz Dohe: DUBRAVKO MILIČIĆ

ssimiliano Irrati - odgovori Collina.

- Aha, to je onaj VAR sudac što ih je zaj..ao u finalu u Rusiji - udari se po čelu vlasnik katarske grupacije, pravdajući se da ga je razumio "Irritate", što bi na engleskom bilo nešto kao provokacij­a, iritiranje...

Odnosno sjećate se. Argentinac Pitana u finalu nije sudio penal, no Irrati ga je na koljenima molio da dođe pogledati opet. I opet. I opet. I cijeli svijet složio se s tim da se u situacijam­a kao što je finale SP-a takav penal ne sudi.

U 38. minuti nakon jednog prekida lopta je u ruku pogodila Ivana Perišića, koji s njom nije imao kamo. Antoine Griezmann poentirao je za 2-1. Morali smo se nakon toga otvoriti i tu je priči bio kraj. A protiv Argentine Orsato je dosudio penal, a Irrati ga je molio da ne provjerava. I, kao i

I opet, dalje znate.

U posljednje­m kolu skupine Eura Hrvatska je izgubila od Španjolske 1-0. I osim Rakitićeva zicera, pamtimo nevjerojat­an previd kad, ni nakon što su Španjolci poderali Ćorlukin dres koliko su ga vukli, sudac nije dosudio penal. u Rusiji, gotovo se cijeli svijet složio da se u situacijam­a kao što je polufinale SP-a takav penal ne sudi. Na Dominika Livakovića u 32. minuti natrčao je Alvarez. Penal je u gol pretvorio već spomenuti Messi.

- Livaković je golman, ima sva prava postaviti se kako se postavio. Desnu nogu spustio je na tlo prije nego što je došlo do sudara, igrač se sudario u njega. Livaković nije srušio igrača. Ako netko dolazi u zabludu, igrač nije mogao doći do lopte - rekao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

S njim se slaže i legenda Manchester Uniteda Gary Neville. - Nema šanse da je to jedanaeste­rac - rekao je on, a Ian Wright je dodao:

- Nisu čak ni provjerili VAR. Nemam pojma zašto. Nikad nije jedanaeste­rac.

S njima se slaže i Roy Keane. - Slažem se s momcima, to za mene nikad nije penal. Nekadašnje "oko sokolovo", prekaljeni Mateo Beusan, ne dijeli njihovo mišljenje.

- Penal za Argentinu je bio čist i točka! Što god ljudi govorili, treba stvari sagledati realno. Livaković nije startao na loptu nego na igrača. Lopta je išla polako preko njega… Pa na koji način igrač može proći pored njega? Zabio se u njegovu desnu ispruženu nogu, koju mu je postavio, i tu se VAR mogao uključiti samo da procijene je li to bilo za žuti ili crveni karton. Da skratim, možemo biti sretni što Livaković nije dobio crveni karton - rekao je Beusan, a taj stav dijele i Matjaž Kek, Luis Ibanez... Dodajte tome da dva Lionela, Scaloni i Messi, imaju talijanske korijene, a sudio nam je Talijan, i sve vam je jasno. I kao svaka teorija, i ova ima stotine tisuća pobornika. ■

Otvaranje SP-a, neuvjerlji­v Brazil, Hrvatska je povela, držala 1-1 do 70. minute, a onda je Japanac Nishimura izmislio penal za domaćina. Neymar je zabio i to za vjetar u leđa Brazilcima za konačnu pobjedu 3-1.

U finalu protiv Francuza argentinsk­i je sudac dosudio nepostojeć­i slobodni udarac iz kojeg je Francuska povela 1-0, a potom penal, uz asistencij­u VAR-a, zbog toga što je lopta pogodila Perišića u ruku, pa su Francuzi poveli i 2-1.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia